Catalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Dunkermotoren a pus în funcțiune șase porturi de încărcare la sediul său din Bonndorf pentru a promova electromobilitatea

Dunkermotoren, un brand al AMETEK, a pus în funcțiune douăsprezece puncte de încărcare în șase porturi. Opt puncte sunt disponibile pentru public. Sistemul de facturare a fost instalat în cooperare cu compania vecină Hectronic.

Patru porturi de încărcare cu șapte puncte de încărcare de 11 kW și unul de 50 kW sunt disponibile pe Allmendstraße 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru public, vizitatori și angajați. Punctul de încărcare rapidă de 50 kW prezintă un interes deosebit pentru vizitatorii Dunkermotoren, cum ar fi clienții sau furnizorii, deoarece aceștia au adesea un drum lung de parcurs și nu stau foarte mult timp în incinta unității. Acest lucru le oferă posibilitatea de a-și reîncărca suficient vehiculul electric chiar și după o vizită scurtă.

Autorizarea și facturarea proceselor de încărcare se realizează în mod convenabil cu ajutorul cardurilor de debit/credit, ceea ce îndeplinește cerințele ordonanței privind stațiile de încărcare pentru toate stațiile instalate după 01 iulie 2023. Până în prezent, la multe puncte de încărcare publice au fost necesare aplicații, carduri sau abonamente speciale pentru a începe procesul de încărcare. Ordonanța privind stațiile de încărcare va asigura extinderea fără bariere și ușor de utilizat a e-mobilității și va face obligatorie oferirea unor mijloace de plată comune.

Sistemul de facturare conectat și terminalul de plată au fost furnizate și instalate de către compania vecină Hectronic, care, specializată inițial în sisteme pentru gestionarea parcărilor și a stațiilor de service, și-a extins portofoliul la soluții de sistem pentru e-mobilitate. Plata facilă pentru încărcare se află în centrul soluției Hectronic. Dunkermotoren și Hectronic colaborează deja de mulți ani în alte domenii. Astfel, cooperarea în domeniul infrastructurii de încărcare a fost cea mai evidentă soluție. Punctele de încărcare publice sunt situate chiar vizavi de instalația Hectronic și sunt ideale ca obiect de referință.

Alte două porturi de încărcare cu patru puncte de încărcare de 11 kW au fost instalate în parcarea Dunkermotoren. Aceste puncte de încărcare sunt disponibile pentru vehiculele de parc ale companiei. Aici, procesele de încărcare sunt, de asemenea, autorizate prin intermediul sistemului Hectronic.

Acest lucru reprezintă un stimulent pentru angajații Dunkermotoren de a utiliza vehicule electrice atunci când vin la serviciu. Un studiu a arătat că, în prezent, pentru aceste deplasări cu ajutorul motoarelor cu combustie se emit anual aproximativ 1.000 t de CO2. În acest context, merită menționat faptul că Dunkermotoren oferă oferta JobRad de mai mulți ani. Aceasta le permite angajaților să închirieze biciclete electrice la costuri reduse. În cazul în care angajații folosesc aceste biciclete pentru a se deplasa la serviciu, bateriile pot fi încărcate gratuit la stațiile de încărcare din incinta companiei.

Statul Baden-Württemberg, ca parte a programului Charge@BW, subvenționează infrastructura de încărcare cu 2 500 de euro pentru fiecare punct de încărcare. Una dintre cerințele pentru subvenție este ca punctele de încărcare să fie alimentate cu energie electrică regenerabilă generată la fața locului. Dunkermotoren poate îndeplini această cerință cu ajutorul sistemului de energie solară instalat în 2021 și 2022, cu o putere de 350 kWp. Producția anuală de până la 350 000 kWh este estimată a fi suficientă pentru 7 000 de procese de încărcare a vehiculelor cu propulsie pur electrică.

Mai multe știri

Noul controler 4Q de la Dunkermotoren oferă performanțe ridicate la un preț accesibil
Dunkermotoren deschide calea pentru intralogistica complet automatizată și digitalizată

Biblioteca de siguranță SISTEMA pentru motoarele inteligente Dunkermotoren dPro cu STO

Dunkermotoren, un brand AMETEK, este mândru să propulseze mașina de curse Milhagem Team de la Universitatea din Minas Gerais cu motorul său de curent continuu fără perii
Dunkermotoren publică un nou număr al revistei sale de mișcare "mo

În perioada 14-17 mai 2024, expoziția Interclean din Am...