Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Cilindri de frână hidraulici: manevrare mai ușoară chiar și în medii critice

Eșantionatoarele speciale sunt utilizate pentru colectarea activă a microbilor din aer în zonele foarte sensibile ale camerelor curate pentru cea mai înaltă protecție a persoanelor și materialelor. Pentru manipularea simplă și în mare parte fără contact a construcției, compania britanică Pinpoint Scientific, specializată în echipamente de laborator, utilizează cilindri de frână hidraulici de la ACE Stoßdämpfer GmbH.

Monitorizarea microbiologică a mediului este reglementată prin intermediul ghidului ISO 18593. O companie de top pentru o gamă de echipamente de laborator specializate este Pinpoint Scientific din Bridgend în Țara Galilor, Marea Britanie. Gama de produse include soluții pentru monitorizarea aerului, monitorizarea continuă a particulelor viabile și soluții de monitorizare pentru izolatoare. Prelevarea de probe de înaltă calitate pentru personalul de laborator include, de asemenea, un nivel ridicat de confort pentru utilizator și o protecție eficientă împotriva contaminării. Gama ImpactAir de prelevatoare de aer microbian de la Pinpoint Scientific poate fi considerată, de asemenea, un exemplu de soluție gândită până în cele mai mici detalii. Acestea sunt concepute pentru monitorizarea continuă în mediile de cercetare și în laboratoarele industriale, unde prelevarea de probe în timpul procesului de prelevare a particulelor viabile este esențială. Activitatea se realizează prin aspirarea aerului la viteză mare printr-o fantă de admisie foarte îngustă, după care particulele, inclusiv microbii din aer, se lovesc și aderă la o suprafață de cultură aplicată într-o farfurie Petri. Farfuria Petri este rotită încet sub orificiul de admisie pentru a se asigura că aerul lovește întotdeauna o zonă nouă a culturii. Acest lucru reduce drastic probabilitatea unei duble atingeri. Acesta este un fenomen microbiologic și fizic în care doi microbi ajung în același punct și apar ca o singură colonie în timpul incubării. Pentru a ușura cât mai mult posibil munca utilizatorilor, în special în mediile de camere curate ale laboratoarelor din industria alimentară sau medicală, precum și în industria farmaceutică, atunci când se prelevează probe, proiectanții de la Pinpoint Scientific au apelat la un distribuitor britanic al ACE Stoßdämpfer GmbH în timpul căutării de componente de înaltă calitate pentru controlul vitezei. După ce a luat în considerare toate cerințele și dorințele, acesta a recomandat cilindri de frână hidraulici fabricați în Germania pentru acționarea capotei.

Cilindri hidraulici de frână pentru o soluție specială



Wyn Gordge, unul dintre inginerii de vânzări ACE din Marea Britanie, descrie situația inițială: "Am lucrat adesea cu succes cu distribuitorul nostru, compania Applied Automation, astfel încât și în acest caz, livrarea a dus rapid la rezultatul dorit din partea clientului." El descrie punctul decisiv pentru utilizarea cilindrilor de frână hidraulici ca fiind dorința clientului de a avea un proces de deschidere a capotei prelevatorului fără eforturi semnificative. Fără această cerință, arcurile industriale cu gaz din oțel inoxidabil ale ACE, care pot fi reglate cu precizie la viteza de deschidere și închidere dorită prin intermediul unei supape, ar fi fost, în principiu, potrivite și ca elemente de mașină. Dar deoarece, spre deosebire de arcurile industriale cu gaz foarte asemănătoare din punct de vedere vizual, cilindrii hidraulici de frână de tip HB15-50 trebuie doar să fie atinși pentru a declanșa procesul de deschidere a capotei, alegerea a căzut pe aceste componente, pe care ACE le are la dispoziție în domeniul reglării vitezei. Un alt avantaj în această aplicație este caracteristica că acești cilindri de frână permit un proces de închidere delicat cu amortizare suplimentară.

ACE, ca marcă expertă a grupului Stabilus, și Applied Automation, ca distribuitor experimentat de componente pentru tehnologia de laborator, au putut juca la un alt atu. Cunoscut ca partener de dezvoltare și apreciat pentru soluțiile personalizate chiar și pentru cantități mici, ACE a realizat o performanță în domeniul hidraulic: Deoarece prelevatoarele ImpactAir sunt utilizate în principal în medii critice de laborator și în camere curate, utilizarea uleiului de mașină ca mediu de amortizare în corpul cilindrului de frână era exclusă conform specificațiilor Pinpoint Scientific. Din cauza acestei cerințe și din cauza zonelor sensibile de aplicare, ACE a ales un ulei vegetal special cu o vâscozitate și o durată de viață foarte asemănătoare. În cursul proiectării produsului, proiectanții de la Pinpoint Scientific au adăugat apoi manșoane din oțel inoxidabil pentru a înveli cilindrii hidraulici de frână, ale căror corpuri exterioare sunt realizate în mod standard din oțel acoperit. Pe de o parte, această măsură servește la îndeplinirea cerințelor ridicate de igienă pentru funcționarea în camere curate, iar pe de altă parte, materialul din oțel inoxidabil al manșoanelor se potrivește perfect cu designul general al ImpactAir-140.

Elementele de mașină utilizate de la ACE sunt ideale pentru a deschide capota și a o menține la un unghi de deschidere de 60 de grade, în funcție de necesități, datorită reglajului continuu al forței de împingere sau de tragere între 20 N și 800 N. Elementele de mașină sunt, de asemenea, adecvate pentru utilizarea cu ImpactAir-140. Reglarea cilindrilor hidraulici de frână cu acțiune dublă sau simplă se face cu ușurință prin intermediul segmentului de reglare de pe piston. Datorită calității ridicate și a duratei de viață ridicate, nu există aproape nicio limită pentru dorințele clienților finali din sectorul laboratoarelor în ceea ce privește frecvența operațiunilor de deschidere și închidere, după cum explică Pinpoint Scientific. În rest, aceste elemente de mașini pentru reglarea precisă a vitezelor sunt utilizate în primul rând în construcții auto sau industriale foarte diverse, dar și în industria electronică, a mobilei și a timpului liber.

Mai multe știri

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

22.12.2023 01:05

Amortizoare de siguranță
Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune
Când vine vorba de tehnologia de amortizare industrială, ACE este unul dintre primele porturi de apel pentru majoritatea inginerilor și proiectanților din întreaga lume. Indiferent de solicitările pe care experții le au în aceste zile, ACE le răspunde întotdeauna rapid, fie online, fie prin contact personal la fața locului.

Există mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește proiectarea scaunelor cu rotile. Acest lu...