Catalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Franke rezolvă sarcina dificilă a rulmenților pentru tăietori de coroane spiralate

O provocare devine o poveste de succes:

După ce a

lucrat anterior la o soluție cu mai mulți furnizori, Kronen GmbH a găsit în cele din urmă partenerul Franke, care a reușit să rezolve o sarcină dificilă de depozitare cu un inel de rotire sofisticat. Kronen

dezvoltă și produce mașini și linii complete pentru prelucrarea alimentelor - acestea includ funcții de tăiere, spălare, decojire și ambalare. "Calitatea și competența de consultanță a companiei noastre este apreciată în întreaga lume. În consecință, ștacheta este ridicată. Clienții noștri găsesc la noi utilajele potrivite pentru produsele pe care le procesează", explică Sebastian Serrer, inginer de proiectare la Kronen.

Condiții solicitante pentru rulmenții cu rulmenți

Unul dintre aceste utilaje este mașina de tăiat în spirală SP150, care taie fructele și legumele în benzi lungi în formă de spaghete. "La viteză mare, transformă un dovleac de dovleac cu un diametru de 15 cm într-o spirală de 16 metri, de exemplu", spune Sebastian Serrer. O altă posibilă aplicație este reprezentată de tăițeii vegetali cu conținut scăzut de carbohidrați - care sunt la modă în prezent.

Construirea unei mașini care să poată efectua acest tip de tăiere artistică nu este o chestiune ușoară. Acest lucru este valabil și pentru integrarea componentelor furnizate. De exemplu, au fost impuse cerințe specifice pentru rulmentul cu role care ghidează scula de tăiere. Evoluția temperaturii a fost deosebit de critică în acest caz. Încălzirea puternică a rulmenților ar fi afectat calitatea alimentelor procesate și, prin urmare, trebuia evitată cu orice preț.

În plus, au trebuit să fie depășite și alte provocări: "În timpul testelor inițiale cu rulmenți convenționali, în rulmenți pătrundea mereu murdărie", își amintește inginerul de proiectare Sebastian Serrer. "Exista, de asemenea, problema că o curățare prea intensă, de exemplu cu jeturi de abur și apă cu jet, deteriora rulmenții." Cu toate acestea, standardele de igienă, în special, aveau o importanță imensă în industria alimentară. Prin urmare, intervalele de curățare mai mari nu au fost o soluție practică.

Profilul soluției Franke

Coroană de rotație Franke personalizată
Aplicație în industria alimentară
Provocări speciale: evitarea generării de căldură; curățare frecventă și intensivă
Cerințe privind rulmenții: Viteză, igienă, etanșeitate, funcționare lină și durată lungă de viață

Mai multe știri

În lumea tehnologiilor de rulmenți, o soluție inovatoare este în centrul atenției: rulmentul cu șaibă de sârmă.

Franke GmbH are sediul în Obere Bahnstraße din Aalen din 1954. Pe baza invenției rulmentulu...

Operare ușoară și design bun: Tânăra companie Sachs Products acordă o importanță deosebită acesto...

Producătorul spaniol de mașini de ambalat Mespack este un specialist în ambalaje flexibile....