Catalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Nici un spațiu nu este un argument

În lumea tehnologiilor de rulmenți, o soluție inovatoare este în centrul atenției: rulmentul cu șaibă de sârmă.

Diferența esențială dintre un rulment cu bile convențional și un rulment cu curse de sârmă constă în inelele de rulare. Într-un rulment cu curse de sârmă, elementele rulante nu se rostogolesc pe inele de carcasă solide, ci pe sârme întărite. Flexibilitatea acestui principiu face posibilă proiectarea mai liberă și mai ușoară pentru a dezvolta produse mai bune.

Din acest motiv, rulmenții cu curse de sârmă oferă o serie de avantaje care nu pot fi trecute cu vederea.

Comparație de principii

Rulmenții cu role tradiționale pot fi adesea voluminoși și grei și ocupă un spațiu inutil în proiectare. Pe de altă parte, rulmenții cu curse de sârmă sunt compacți și oferă economii de spațiu atât la exterior, cât și la interior pentru componentele dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de util pentru aplicații precum roboții, unde fiecare centimetru contează, sau pentru integrarea bucșelor interne pentru cabluri.

Acest lucru poate fi demonstrat în mod impresionant folosind exemplul elementului de rulment de tip LER.

Imaginea nr. 2
Exemplul de proiectare 1: rulmentul Franke cu șaibă de sârmă de tip LER cu acționare directă.
Spațiul de instalare compact permite realizarea unor modele cu pereți extrem de subțiri. Sarcina este compensată în totalitate de elementul de rulment LER.


Imaginea nr. 3:
Exemplu de proiectare 2: Rulment cu curse de sârmă tip LER în carcasa unui rulment ușor pentru rotirea antenei.
Necesitate redusă de spațiu datorită integrării directe în carcasă. Rigiditatea ridicată și insensibilitatea la vibrații și la schimbările de temperatură sunt alte avantaje.


Rulmenții cu curse de sârmă se adapteazăcerințelor dumneavoastră

O caracteristică unică a rulmenților cu curse de sârmă este capacitatea lor de a avea fire de rulare inserate care preiau toate sarcinile. Acest lucru permite o alegere liberă a materialului și a designului construcției înconjurătoare. De la oțel și oțel inoxidabil la aluminiu, plastic și chiar materiale imprimate 3D, rulmenții cu curse de sârmă se adaptează fără probleme la diferite cerințe. Aceștia nu numai că oferă capacitate portantă și rigiditate, dar permit, de asemenea, geometrii cu pereți subțiri și rezistență suficientă, ceea ce sporește gradul de libertate în proiectare.

Gândindu-se la viitor

În cazul rulmenților cu curse de sârmă, este adesea suficient să se înlocuiască doar anumite componente, cum ar fi căile de rulare, elementele de rulare și cuștile, pentru ca rulmentul să fie din nou complet funcțional.

În special în cazul pieselor complexe ale carcasei, cu geometrie complicată sau realizate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil, astfel de revizii își arată rapid avantajele.

Chiar și în cazul inelelor de rotire convenționale, înlocuirea rulmentului cu rulare din sârmă poate economisi până la 60% din costuri în comparație cu achiziționarea unui rulment complet nou.

Mai multe știri

Franke GmbH are sediul în Obere Bahnstraße din Aalen din 1954. Pe baza invenției rulmentulu...

Operare ușoară și design bun: Tânăra companie Sachs Products acordă o importanță deosebită acesto...

Producătorul spaniol de mașini de ambalat Mespack este un specialist în ambalaje flexibile....

O provocare devine o poveste de succes:

După ce a

lucrat anterior la o soluție cu mai mulți...