Catalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Inapoi la listă

Sisteme de măsură 3D (XENOS) de la Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Anchetă produs  

Referința

ZEISS XENOS se simte ca acasă oriunde se cere precizie maximă - în laboratoarele de măsurare ale institutelor de cercetare, în industria aerospațială și în industria optică. Aparatul high-end combină precizia la limita posibilităților tehnice cu un domeniu de măsurare de aproape un metru cub.

Design mecanic inovator

ZEISS XENOS impresionează prin noul său design mecanic bazat pe modelul ZEISS CenterMax, care a dat dovadă de eficiență. Spre deosebire de designul standard de tip punte, ghidajele Y se află deasupra pereților laterali care separă toate axele mobile de zona de prindere. Deoarece doar traversa se deplasează în direcția Y, există mase mobile mai mici. Aceasta rămâne constantă în orice moment - un avantaj real în comparație cu o masă mobilă. Împreună, reducerea greutății și masele în mișcare constantă permit o coordonare optimă a acționărilor în ceea ce privește accelerația și viteza maximă.

Acționări liniare pe toate axele

ZEISS XENOS utilizează acționări liniare pe toate axele. Avantajele: viteze mari, accelerație foarte rapidă, precizie ridicată de poziționare și acționări fără forță de forfecare. Împreună cu scările de înaltă rezoluție, utilizarea acționărilor liniare pe ZEISS XENOS asigură o aderență foarte mare la traiectorie și o precizie de poziționare extrem de ridicată sub 100 de nanometri. De exemplu, deflecția stiloului rămâne mai constantă, ceea ce duce la o precizie mai mare. Un alt beneficiu este evident atunci când se măsoară suprafețe curbe: cu cât stiloul urmează mai fiabil și mai precis traiectoria specificată, cu atât mai precis pot fi determinate erorile.

Acționare centrală virtuală

XENOS de la ZEISS dispune de două acționări liniare în direcția Y, care sunt sincronizate prin intermediul unei noi tehnologii dezvoltate de ZEISS: acționarea centrală. Aceasta asigură o distribuție optimă a forței acționărilor în funcție de poziția axei X. Acest lucru este permis de cea mai recentă generație de controler și algoritm. Este un element cheie al preciziei maxime și al celei mai bune aderențe posibile a traiectoriei pe întreaga gamă de măsurare.

Ceramică din carbură de siliciu

ZEISS XENOS utilizează o ceramică inovatoare din carbură de siliciu pentru părțile din structura mașinii relevante pentru precizie. Până în prezent, acest material a fost rareori utilizat pentru o dimensiune comparabilă a pieselor sau pentru precizie. În comparație cu ceramica standard din oxid de aluminiu, ceramica din carbură de siliciu prezintă o expansiune termică cu aproximativ 50 % mai mică, o rigiditate cu până la 30 % mai mare și o greutate cu 20 % mai mică. În comparație cu oțelul, aceasta oferă o rigiditate dublă la jumătate din greutate.

Aur VAST îmbunătățit

ZEISS XENOS este dotat standard cu sonda de referință VAST gold de la ZEISS. În timpul dezvoltării ZEISS XENOS, acest senzor puternic de la ZEISS a fost optimizat în continuare pentru o mai bună precizie și repetabilitate. Conexiunea mai rigidă cu berbecul de pe ZEISS XENOS este, de asemenea, nouă. Senzorul de aur VAST este proiectat pentru stilouri cu o lungime de până la 800 de milimetri și greutăți ale stiloului de până la 500 de grame, inclusiv configurații asimetrice ale stiloului.

Rulmenți cu aer optimizați

Noii rulmenți cu aer, cu o conexiune și mai rigidă, sporesc stabilitatea și, prin urmare, permit o precizie mai bună.

Proiectare electronică îmbunătățită

Influența asupra preciziei a cablurilor în mișcare de pe toate mașinile de măsurat în coordonate a fost redusă în mod clar prin decuplarea îmbunătățită și un nou concept electronic cu module descentralizate. Noile metode de acceptare a preciziei asistate de calculator (CAA) și corecțiile CAA suplimentare joacă un rol din ce în ce mai important în obținerea unei precizii maxime.

Anchetă produs  

Mai multe produse din domeniul Sisteme de măsură 3D

Sisteme de măsură 3D (CONTURA)

Mașina de referință în clasa compactă

CONTURA - platforma largă de la ZEISS pentru o asigurare a calității flexibilă, fiabilă și fără compromisuri. Cea mai recentă generați...

Sisteme de măsură 3D (ACCURA)

Soluția care crește odată cu dumneavoastră

Performanța și precizia sunt prioritățile dvs. de top? Datorită gamei sale largi de configurații, ZEISS ACCURA poate fi adaptat l...

Sisteme de măsură 3D (MMZ T)

Combinația fascinantă de gamă de măsurare și precizie.Ideal pentru angrenaje mari.

Cu un domeniu de măsurare de până la 14,8 m³, linia MMZ T este cea mai mare dintre m...

Sisteme de măsură 3D (MMZ E)

Ideal pentru încărcarea la nivelul podelei a pieselor mari.

Aparatele de măsurare cu portal MMZ E sunt ideale pentru inspectarea pieselor de lucru care sunt transportate pr...

Sisteme de măsură 3D (MMZ G)

Măreție de neegalat

Mașinile mari de tip punte din linia MMZ G îndeplinesc cele mai înalte cerințe: acestea dispun de cea mai mare gamă de măsurare dintre toate mașinile de...