Catalog

HME - Technologies GmbH

Inapoi la listă

Magneţi samariu-cobalt (SmCo) de la HME - Technologies GmbH

Anchetă produs  

Această grupă este formată din magneți de samariu-cobalt (SmCo5 și Sm2Co17). Elementele lor principale, așa-numitele pământuri rare Sm și Nd, aparțin seriei metalelor lantanide din sistemul periodic de elemente.

Informații generale:
Magneții SmCo sunt fabricați prin procesul de sinterizare. Ei sunt anizotropi și pot fi magnetizați numai în direcția de orientare. În general, sunt necesare câmpuri de magnetizare de aproximativ 30-45KOe pentru a satura magneții SmCo.

Acești magneți au proprietăți magnetice foarte ridicate, stabilitate termică excelentă, rămânând în același timp rezistenți la coroziune. Aceste caracteristici fac ca magneții SmCo să fie ideali pentru aplicațiile care necesită o rezistență la temperaturi foarte variate și la medii dure. Aceștia oferă o stabilitate ridicată, dar determină și prețuri mai mari.

Efectele temperaturii:
Magneții SmCo au o temperatură de funcționare de până la 300-350°C, în funcție de clasa și de coeficientul de permeabilitate.

Aplicații:
Ghidarea fasciculelor de particule încărcate, căști, sisteme de fixare, instrumente, difuzoare, rulmenți magnetici, cuplaje magnetice, rezonanță magnetică, separări magnetice, microfoane, acceleratoare de particule, relee, întrerupătoare, precum și multe alte aplicații.

Anchetă produs