Catalog

HME - Technologies GmbH

Inapoi la listă

Magneţi din ferite de la HME - Technologies GmbH

Anchetă produs  

Materialul este compus din oxid de fier, stronțiu sau bariu și alte materiale adăugate. Magneții din ferită sunt foarte populari și utilizați pe scară largă datorită rezistenței lor excelente la demagnetizare, la coroziune și la costuri reduse.

Informații generale:
Magneții de ferită sunt fabricați prin presare sau sinterizare. Acești magneți pot fi atât anizotropi, cât și izotropi. Clasele anizotrope sunt orientate în direcția de fabricație și trebuie magnetizate în direcția de orientare. Clasele izotrope nu sunt orientate și pot fi magnetizate în orice direcție.

Forma de bază este dată de matriță, cum ar fi segment, disc, inel, tijă, bară și bloc. După presare, magnetul va fi sinterizat, apoi tăiat, rectificat și/sau găurit, în final magnetizat, dacă se dorește. Materialul poate rezista în mare măsură la coroziune. Magneții din ferită au un raport preț/calitate excelent.

Această clasă de magneți este foarte dură, fragilă și prezintă caracteristici energetice mai scăzute în comparație cu alte materiale magnetice.
Efecte ale temperaturii:
Proprietățile magnetice rămân aproape constante în intervalul de temperatură de la -40°C la +250°C. Față de o temperatură ridicată, forța magnetică va scădea.
Aplicații:
Magneții din ferită dură (ceramică) au o gamă largă de aplicații. Cele mai frecvent utilizate aplicații sunt:
motor electric, difuzor, senzor, suport, separator, etc.

Anchetă produs