Catalog

HME - Technologies GmbH

Inapoi la listă

Magneti neodym fier bor (NdFeB) de la HME - Technologies GmbH

Anchetă produs  

Cea mai bună performanță și energie magnetică. Magnetul NdFeB este în prezent cel mai puternic magnet disponibil pe piață.

Informații generale:
Magneții de neodim fier-bronz (NdFeB), din clasa pământurilor rare, sunt disponibili în comerț de la mijlocul anilor 1980. Popularitatea lor a crescut rapid datorită Produsului maxim de energie ridicat și a gamei largi de forme, dimensiuni și calități disponibile.

În prezent, este posibilă o Remanență de peste 1,4 Tesla. În prezent, sunt disponibile produse energetice de până la 50MGOe. Majoritatea magneților NdFeB sunt anizotropi și pot fi magnetizați numai în direcția de orientare. În general, sunt necesare câmpuri de magnetizare de aproximativ 30KOe pentru a satura magneții NdFeB.

Un dezavantaj important al magnetului NdFeB este sensibilitatea sa la coroziune. Prin urmare, pentru a preveni oxidarea nedorită, magneții finisați sunt acoperiți cu un strat de zinc, nichel, staniu, al-, au- sau epoxidic. Magneții NdFeB sunt produși în blocuri mari care sunt presate într-o matriță și apoi sinterizate. Un bloc mai mic, un disc, un inel, o bară sau un rotor va fi decupat din blocul mare cu ajutorul unui fir electric controlat de calculator sau cu o lamă de diamant, găurit cu burghie speciale și, în final, rectificat.

Cu cât mai mult cu atât mai mult, magneții NdFeB vor înlocui, acolo unde este posibil, magnetul SmCo, datorită prețului său mai mic.
Efectele temperaturii:
Proprietățile magnetice ale NdFeB se deteriorează semnificativ atunci când sunt expuse la temperaturi mai mari de 130°C, în funcție de calitatea materialului și de coeficientul de permeanță. De regulă, magneții NdFeB cu un coeficient de permeanță mai mare pot suporta temperaturi mai ridicate fără a-și pierde proprietățile magnetice. Sunt posibile temperaturi de funcționare sau de până la 200°C.

Aplicații:
Motoare, generatoare, ghidare a fasciculelor de particule încărcate, căști, sisteme de fixare, instrumente, difuzoare, rulmenți magnetici, cuplaje magnetice, rezonanță magnetică, separări magnetice, microfoane, acceleratoare de particule, relee, întrerupătoare, precum și multe alte aplicații.

Anchetă produs