Eppendorf SE
Eppendorf SE
09.07.2025 09:07
Anul acesta, compania Eppendorf SE, cu sediul în Hamburg, acordă prestigiosul său premiu pentru cercetare pentru a 30-a oară. Juriul independent prezidat de Prof. Laura Machesky, Cambridge, Marea Britanie, l-a selectat pe Dr. Varun Venkataramani, Spitalul Universitar Heidelberg, Germania, drept câștigător al Premiului Eppendorf pentru tineri cercetători europeni 2025.
Varun Venkataramani primește premiul de 20 000 de euro pentru cercetările sale privind modul în care rețelele sinaptice neuron-tumoare pot determina progresia tumorilor cerebrale. Juriul a recunoscut importanța domeniului emergent al neuro-oncologiei și rolul Dr. Venkataramani în deslușirea modului în care neuronii și tumorile interacționează, precum și potențialul translațional al acestei lucrări.
Varun Venkataramani: " Sunt profund onorat și recunoscător să primesc Premiul Eppendorf 2025 pentru tineri cercetători europeni. Această recunoaștere reflectă dedicarea și spiritul inovator al întregii mele echipe de cercetare, ale cărei eforturi neobosite au făcut posibile descoperirile noastre. Mulțumesc sincer mentorilor mei, colaboratorilor și familiei pentru sprijinul lor neclintit de-a lungul acestei călătorii."
Premiul recunoaște contribuțiile importante la înțelegerea interacțiunii complexe dintre neuroni și celulele canceroase din tumorile cerebrale, dezvăluind modul în care celulele canceroase formează sinapse cu neuronii și exploatează mecanismele neuronale pentru creșterea și invazia tumorală. Aceste descoperiri stabilesc neuroștiința cancerului ca un nou domeniu la intersecția dintre neuroștiință și oncologie, care va conduce potențial la strategii de tratament ghidate de neuroștiință pentru pacienții cu tumori cerebrale, pentru care opțiunile terapeutice actuale rămân limitate.
În plus față de câștigătorul Premiului Eppendorf 2025, au fost premiați doi finaliști.
Fena Ochs, Group Leader la Biotech research & Innovation Centre din cadrul Universității din Copenhaga, Danemarca, este premiată pentru contribuția sa la înțelegerea modului în care cohesina mediază coeziunea cromatidelor surori. Juriul a fost impresionat de studiile inovatoare și mecaniciste ale Dr. Ochs, care au contribuit la rezolvarea modului în care cohesina umană funcționează ca monomer pentru a lega între ele cromatidele surori, precum și de studiile sale cu o singură moleculă ale cromatinei 3D. Juriul a recunoscut relevanța studiilor sale pentru infertilitatea legată de vârstă și pentru înțelegerea noastră a organizării cromatinei.
Juliette Fedry, lider de grup la MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Regatul Unit, este onorată pentru utilizarea de tehnici inovatoare pentru a descoperi modul în care stresul celular controlează traducerea proteinelor. Juriul a fost impresionat de lucrările sale FIB CryoET, care dezvăluie modul în care proteinele sunt traduse în țesuturile sănătoase și bolnave la o rezoluție fără precedent și într-un cadru fiziologic relevant
Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la 3 iulie 2025 la Centrul de formare avansată al Laboratorului European de Biologie Moleculară (EMBL) din Heidelberg, Germania.
Informații suplimentare privind modalitățile de aplicare, criteriile de selecție și câștigătorii anteriori ai Premiului Eppendorf pentru tineri cercetători europeni pot fi găsite la www.eppendorf.com/award.
Prin Premiul Eppendorf pentru tineri cercetători europeni, care a fost instituit în 1995, Eppendorf SE onorează activitatea remarcabilă în cercetarea biomedicală și sprijină tinerii cercetători din Europa până la vârsta de 35 de ani. Premiul Eppendorf este prezentat în parteneriat cu revista științifică Nature. Câștigătorul premiului este selectat de un comitet independent format din Laura Machesky (Universitatea din Cambridge, Regatul Unit), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, Regatul Unit), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Regatul Unit), Ben Lehner ((Wellcome Sanger Institute, Cambridge, Regatul Unit; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spanien), Stefan Raunser (Max-Planck-Institut für Molekulare Physiologie, Dortmund) und Michael Sixt (Institute of Science and Technology Austria ISTA, Klosterneuburg, Austria).
Eppendorf își extinde gama de produse în domeniul manipulării automate a lichidelor p...
Eppendorf și revista Science acceptă acum candidaturi pentru Premiul Eppendorf & Sci...
Bio-aerosolii nu sunt bineveniți în niciun laborator. Acestea pot fi formate din bacterii, fragme...
13.12.2024 01:05
Eppendorf SE și DataHow AG anunță o cooperare strategică26.11.2024 01:05
Instrument web nou pentru selectarea ușoară a produselor
Produsele de la...
Cercetătoarea americană Laura Seeholzer, doctor în științe, cercetător postdoctoral la Universita...