Catalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Grupul INNIO analizează compoziția chimică a particulelor reziduale de murdărie cu soluția ZEISS

"Chiar și o particulă metalică minusculă de murdărie poate provoca daune considerabile în motoarele noastre de înaltă performanță", subliniază Christian Troger, Operation QUALITY LEADER la INNIO din Jenbach. Dacă, de exemplu, o particulă metalică de mărimea unui grăunte de nisip ar fi găsită în rulmentul de bielă, ar exista riscul ca pelicula de ulei din rulment să se rupă. În lipsa unei lubrifieri suficiente, acest lucru crește frecarea dintre arborele cotit și rulmentul de bielă, ceea ce poate duce la daune grave.

Grupul INNIO stabilește standarde la nivelul întregii industrii în ceea ce privește performanța și fiabilitatea motoarelor. Grupurile generatoare Jenbacher, precum și sistemele de cogenerare de căldură, energie electrică și răcire în gama de putere de la 250 KW la 10,4 MW pot fi exploatate cu o varietate de surse de energie, cum ar fi gazele de depozit, gazele de canalizare, biometanul sau hidrogenul, deschizând astfel calea pentru ca clienții să facă tranziția către net zero.
Cu toate acestea, cu cât eficiența și densitatea de putere a motoarelor sunt mai mari, cu atât sunt mai mari presiunile de vârf și sarcinile pe rulmenți. Răspunsul proiectanților este reprezentat de rulmenți mai duri și spații de lubrifiere mai mici. Totuși, acest lucru crește riscul ca așa-numitele particule ucigașe să provoace ruperea peliculei de ulei.

Mai multe știri

Cea mai mare precizie pentru medii complexe

Pentru a asigura siguranț...

Asigurarea calității electrificate
De la pulbere la componente fabricate aditiv



De la pulbere la componente fabricate aditiv Fabricarea aditivă oferă un mare potenți...

31.07.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Microscop și dispozitiv de măsurare într-unul singur

17.07.2024 01:05

ZEISS CALYPSO 2024
Funcții noi