Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Impact fără recul: studenții optează pentru amortizoare miniaturale de la ACE pentru construcțiile de testare a căderilor

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor de înțeles. Acest lucru trei ingineri mecanici în devenire nu și-au asumat niciun risc atunci când au dezvoltat o construcție pentru testarea căderii scaunelor rulante în numele renumitei companii germane MEYRA construcție de testare a căderii pentru scaune cu rotile în numele renumitei companii germane MEYRA.
Pentru a proteja mecanismele interne ale construcției lor, ei s-au bazat pe amortizoarele în miniatură de la ACE de construcție.

Arne Hankemeier, Julian Raimann și Tobias Ridder și-au finalizat recent formarea ca tehnicieni certificați de stat, specializați în inginerie mecanică la Colegiul profesional Felix-Fechenbach-Berufskolleg din Detmold. Volker Geise, care este responsabil cu managementul educației acolo, remarcă faptul că proporția de muncă orientată spre practică este foarte importantă în cadrul departamentului de inginerie mecanică al colegiului profesional. Prin urmare, el a salutat de la bun început faptul că cei trei absolvenți ai săi au dorit să lucreze îndeaproape cu compania MEYRA GmbH din apropiere, ca parte a tezei lor finale.

În calitate de membru al grupului MEYRA Group din Kalldorf, activ la nivel internațional, compania este unul dintre cei mai importanți producători de scaune cu rotile de înaltă calitate și și-a făcut un nume și ca furnizor de echipamente de reabilitare. În conformitate cu afirmația sa "Noi mișcăm oamenii", MEYRA sprijină și motivează multe persoane cu dizabilități din întreaga lume să obțină o mai mare mobilitate și independență. Dialogul constant cu cei afectați , precum și cu profesioniștii din domeniul medical și cei din domeniul terapiei și îngrijirii permite, de asemenea, MEYRA să dezvolte produse orientate spre practică, nu în ultimul rând în strânsă colaborare cu comerțul specializat în furnizarea de materiale medicale. Această abordare holistică și practică se potrivea foarte bine grupului de studiu de la universitatea germană, deși a mai existat o altă legătură: Tobias Ridder, unul dintre cele trei tinere talente, lucra deja ca designer pentru produse personalizate la MEYRA când a decis, împreună cu Arne Hankemeier și Julian Raimann, să dezvolte un dispozitiv profesional de testare a căderii pentru scaune cu rotile ca teză finală la universitate. Cu sprijinul deplin al angajatorului său, au început să construiască o structură care urma să fie utilizată în principal pentru a testa capacitatea de încărcare a noilor modele de scaune cu rotile MEYRA.

Cerință: capacitate de încărcare ridicată

Instalația de testare este proiectată astfel încât fiecare scaun cu rotile să fie mai întâi încărcat cu greutatea maximă admisă și apoi introdus în structură. Fiecare model este apoi fixat pe un dispozitiv de prindere și este ridicat și coborât pneumatic de la o înălțime predefinită după fixare. Pentru a amortiza forța plăcii de impact a dispozitivului de ridicare și pentru a le proteja întreaga construcție, cei trei tehnicieni au luat în considerare instalarea de amortizoare. Scopul din spatele acestui plan nu a fost doar de a dovedi stabilitatea scaunelor rulante, ci și de a se asigura că dispozitivul de testare în sine este cât mai stabil posibil și că nu trebuie reparat după doar câteva cicluri de utilizare.

În cadrul unui interviu, studenții au declarat că erau conștienți de unul dintre principalele avantaje ale elementelor de amortizare hidraulică, și anume faptul că acestea funcționează fără efecte de ricoșeu datorită caracteristicilor lor liniare. "Datorită unei prezentări a companiei ACE Stoßdämpfer GmbH, la care am putut asista în cadrul cursului, am aflat că anumite elemente de amortizare nu numai că pot rezolva mai bine sarcinile de decelerare în ceea ce privește proprietățile lor de amortizare, dar ajută și la minimizarea impactului amortizorului.dar ajută, de asemenea, ca testele să fie mai silențioase decât înainte, mai ales atunci când comparăm sarcinile de amortizare cu performanțele arcurilor de oțel sau ale amortizoarelor de cauciuc", își amintește Arne Hankemeier.
Întrucât ACE oferă instrumente de dimensionare pe site-ul său: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html și multe alte servicii utile însoțesc produsele, studenții au contactat sediul european al ACE din Langenfeld. Spre încântarea lor, inginerii de vânzări nu numai că au confirmat la telefon datele de proiectare ale tinerilor ingineri, dar le-au oferit gratuit mostre a patru amortizoare în miniatură. Acest sprijin pentru tinerii ingineri este o practică la ACE de ani de zile, deoarece compania a constatat că sprijinirea tinerilor academicieni și a școlilor tehnice duce adesea la soluții inovatoare și chiar la noi serii de produse.

Rezolvarea problemelor: elemente de amortizare hidraulică

Odată ce echipa a primit cele patru amortizoare miniaturale MC25EUM de la ACE, totul
a decurs foarte repede: datorită designului lor compact, componentele hidraulice sunt predestinate să fie integrate rapid, chiar și în proiectele existente. Disponibile în versiuni cu și fără tehnologie de etanșare a diafragmei, amortizoarele optimizează o gamă largă de mașini prin frânarea rapidă și nedistructivă a maselor. Clienții pot alege între versiunile reglabile și cele cu autocompensare. Acestea din urmă au fost utilizate în acest caz. Corpurile exterioare ale amortizoarelor miniaturale sunt realizate dintr-o bucată solidă de oțel și umplute cu fluide speciale stabile la temperatură. Aceste elemente hidraulice ale mașinii au opritori fixi integrați și nu necesită întreținere. Ele au fost dezvoltate și perfecționate de ACE, lider tehnologic și de piață pentru amortizoarele industriale de peste 60 de ani. Modelele utilizate în această aplicație au o cursă de 6mm și sunt adecvate pentru o absorbție de energie de 2,8 Nm pe ciclu.

Munca în echipă a celor trei absolvenți de universitate a funcționat perfect pe parcursul întregului proiect. Tobias Ridder a fost responsabil pentru proiectare, în timp ce Arne Hankemeier și Julian Raimann au fost responsabili pentru construcție și documentație. În cele din urmă, integrarea celor patru componente sponsorizate de ACE a fost un mic exercițiu, spune Arne Hankemeier și trage această concluzie pozitivă: "Am reușit să facem reglajul cu precizie folosind firul continuu
al componentelor și să le menținem în mod fiabil în pozițiile prestabilite cu ajutorul piulițelor de blocare furnizate . Aceste amortizoare absorb sarcina admisă în mod cu adevărat fiabil, silențios și rapid și își îndeplinesc scopul în totalitate. În seria noastră de teste, am fost, de asemenea, foarte mulțumiți să constatăm că o mare varietate de mase mari pot fi frânate aproape silențios și sigur, fără ricoșeu, în spațiul de instalare mic al proiectului nostru.

Mai multe știri

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

22.12.2023 01:05

Amortizoare de siguranță
Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune
Când vine vorba de tehnologia de amortizare industrială, ACE este unul dintre primele porturi de apel pentru majoritatea inginerilor și proiectanților din întreaga lume. Indiferent de solicitările pe care experții le au în aceste zile, ACE le răspunde întotdeauna rapid, fie online, fie prin contact personal la fața locului.

Există mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește proiectarea scaunelor cu rotile. Acest lu...

Eliberare în timpul manipulării și transformării: șurubelniță universală cu arc de tracțiune cu gaz și amortizoare structurale de la ACE