Catalog

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: Echipamentul de vopsire a tabletelor economisește resursele - Performanță optimizată de vopsire cu flexibilitate ridicată

Învelitoarele de tablete devin din ce în ce mai importante în producția farmaceutică: tabletele sunt cea mai importantă formă de dozare orală din industria farmaceutică și sunt adesea acoperite. Aceasta presupune aplicarea pe tabletă a unei pelicule subțiri din unul sau mai mulți polimeri și alți excipienți funcționali (coloranți sau umectanți), care pot îndeplini o varietate de funcții.
Tabletele sunt acoperite pentru a modifica eliberarea ingredientului activ, pentru a proteja ingredientul activ de lumină sau umiditate sau pentru a masca un gust amar în formularea tabletei. De asemenea, comprimatele sunt acoperite pentru a îmbunătăți capacitatea de înghițire.
Acoperirea ingredientului activ devine din ce în ce mai importantă. Se realizează atât preparatele combinate, cât și asocierea a două ingrediente active incompatibile într-o singură formă farmaceutică. În plus, se pot combina și profile de eliberare diferite ale aceluiași ingredient activ. Miezul conține componenta cu eliberare lentă, iar învelișul comprimatului conține doza inițială cu eliberare rapidă. Abordările de formulare constau uneori în până la patru tipuri de pelicule diferite. Acest lucru duce la timpi de procesare lungi. Pentru a dezvolta și a produce cu succes astfel de formulări, uniformitatea învelișului de tablete este o cerință obligatorie.

Amestecare, pulverizare și uscare
În cazul învelișului de tablete, interacțiunea dintre amestecare, pulverizare și uscare este crucială. Amestecarea, pulverizarea și uscarea trebuie efectuate simultan și cu setările corecte pentru a obține o uniformitate optimă a învelișului.

Amestecare:
Este crucială o mișcare uniformă și, mai ales, delicată a miezurilor de tablete sub conurile de pulverizare. Miezurile comprimatelor nu trebuie supuse la solicitări mecanice excesive pentru a evita deteriorarea acestora.

L.B. Bohle (Ennigerloh) utilizează cu succes de peste 20 de ani un tambur de acoperire extins (diametru longitudinal (L/D) > 1) cu spirale de amestecare sudate. Spiralele de amestecare asigură o amestecare continuă și delicată a patului de tablete. Amestecul omogen este obținut după doar câteva minute și este menținut pe întreaga durată a procesului. Patul de tablete plat reduce presiunea de topire în patul de tablete. Ghidarea continuă a spiralelor de amestecare înseamnă că tabletele nu sunt accelerate foarte mult. Nu se produc ruperi de tablete și nu se formează gemeni.

Aparat de acoperire a tabletelor: geometria tamburului, designul brațului de pulverizare și timpul redus de acoperire
Geometria tamburului aparatului de acoperire a tabletelor BFC de la L.B. Bohle creează o suprafață mare de pulverizare în patul de tablete în mișcare. Acest lucru înseamnă că pot fi utilizate mai multe duze de pulverizare decât în cazul tobelor mai scurte, rezultând o suprafață de pulverizare mai mare și un debit de pulverizare mai mare. Pe lângă suspensia de acoperire, tipul de duză, numărul de duze și distanța dintre ele sunt deosebit de importante.

L.B. Bohle oferă diverse soluții pentru reglarea distanței dintre duze, a unghiului de pulverizare a duzelor și a parametrilor de presiune pentru atomizare.
Proporția de masă a suspensiei în comprimatele filmate este, în general, de 5-15% din masa nucleului. O mențiune specială trebuie făcută cu privire la grosimea peliculei, care nu este importantă doar pentru acoperirea cu ingrediente active, ci trebuie să fie uniformă și pentru acoperiri de culoare subțire (de protecție). O aplicare neuniformă a peliculei în cadrul unui lot, de exemplu, duce la diferențe de culoare care reduc calitatea produsului.
În comparație cu aparatele convenționale de acoperire a comprimatelor cu raport L/D <1, sistemele cu tambur prelungit permit reducerea cu până la 40 % a duratei procesului, datorită vitezelor de pulverizare mai mari. Uscare
Este esențial să se garanteze un transfer optim de energie și de masă. Acest lucru înseamnă că energia trebuie să fie introdusă direct în patul de tablete. Aerul curge direct și calm în patul de tablete și asigură în mod eficient o uscare rapidă a suspensiei pulverizate. Periferia aparatului de acoperire sau carcasa nu sunt încălzite.
Fluxul de aer optimizat creează un model de pulverizare calm care reduce efectul de uscare prin pulverizare. Duzele de pulverizare nu sunt expuse la fluxul de aer de alimentare și rămân reci în timpul procesului de pulverizare. Astfel, efectele de uscare prin pulverizare sunt reduse la minimum și se obține o uniformitate a acoperirii de > 97% și mai bună.
Premieră mondială la Interpack 2023 - Mașină de acoperire optimizată din punct de vedere al procesului, tehnologiei și echipamentului mașinii
Mașinile de acoperit tablete de la L.B. Bohle sunt ferm stabilite pe piață de peste două decenii și sunt recunoscute ca fiind avansate din punct de vedere tehnologic.
Datorită unui schimb intens cu clienții și a unei cercetări continue între departamente și a optimizării proceselor, L.B. Bohle a reușit să îmbunătățească în continuare seria BFC. Acest lucru a dus la îmbunătățiri în domeniile tehnologiei/echipării mașinilor, curățării, ușurinței de utilizare și siguranței, designului igienic și sustenabilității. Scopul este de a optimiza procesul zilnic de producție, făcând producția nu numai mai flexibilă și mai rapidă, ci și mai eficientă din punct de vedere al resurselor, cu o uniformitate optimă.
În domeniul echipamentelor mașinilor, accentul este pus pe un nou sistem de control al mașinilor. Aplicația iFix permite monitorizarea și controlul proceselor. În calitate de HMI (Human Machine Interface), iFix oferă elementele necesare pentru operare. În plus, sunt înregistrate date importante, cum ar fi stocarea pe termen lung a valorilor măsurate, alarme și mesaje, precum și interfețe de date cu sisteme externe și gestionarea rețetelor.
. Tabletiera pentru tablete BFC oferă o flexibilitate maximă, permițând realizarea de loturi cu un nivel de umplere între 10 și 100 %. Cu un BFC 400, aceasta corespunde unor dimensiuni de loturi de 65-650 litri.
L.B. Bohle a reproiectat blocul de duze din BFC. Reglarea duzei în unghi și la distanță este motorizată și automată. În plus, blocul de duze este acum mai subțire și rotunjit. Acest lucru permite o mai bună monitorizare a procesului și facilitează curățarea.

Operare mai ușoară și siguranță sporită
L.B. Bohle a implementat sugestiile utilizatorilor în special în noul sistem. Deschiderea și închiderea ușii laterale este acum susținută de cilindri pneumatici, astfel încât este necesară o forță mai mică. Saboții de alimentare cu aer sunt separați, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a greutății și o manevrare mai ușoară.
Au fost luate în considerare și aspectele legate de siguranță. În prezent, se utilizează în mod standard garnituri de etanșare gonflabile. Prelevarea complet automată a probelor și încărcarea comprimatelor cu ușa închisă sporește siguranța operatorului.
Panoul de control a fost reproiectat într-un design igienic, iar o lumină de stare integrată în partea frontală a mașinii sprijină monitorizarea procesului.

Golire rapidă și curățare eficientă
Odată ce procesul de acoperire este finalizat, aparatul de acoperire este golit rapid, delicat și complet prin inversarea sensului de rotație și ajustarea înclinării. Aceasta este urmată de o curățare complet automată. O lance de curățare suplimentară în partea de jos a sistemului este acum integrată în mod standard. Alte îmbunătățiri reduc timpul de curățare și asigură scurgerea rapidă și fără reziduuri a agentului de curățare.

Accent pe durabilitate
Pentru prima dată, L.B. Bohle oferă opțional recuperarea căldurii în sistemul de ventilație, care reduce semnificativ consumul de energie.
Un nou sistem de monitorizare a energiei pentru alimentarea cu energie a mașinii de vopsit oferă companiilor producătoare o imagine de ansamblu completă a propriului proces și a consumului.

Mai multe știri

18.-21 martie 2024

APV 14-a Reuniune mondială PBP

Viena, Austria

Așteptăm...

L.B. Bohle a fost distins de mai multe ori
Tehnologie de ultimă generație "împachetată" într-un mod modern
EVENIMENTE ÎN ÎNTREAGA LUME