Catalog

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: IO-Link pentru cititoare de coduri multiple și sisteme de procesare a imaginilor

Viziune cu IO-Link? Acest lucru este posibil!

IO-Link este viitorul transmiterii datelor senzorilor. Tehnologia este deja standard în senzorii de presiune, temperatură, nivel și altele asemenea. În prelucrarea imaginilor, însă, situația este diferită: Mulți utilizatori au rezerve cu privire la faptul că IO-Link își atinge limitele din cauza volumului mare de date și a vitezei reduse de transmitere a datelor. Cititorul multicodal O2I de la ifm arată că IO-Link are un viitor în procesarea imaginilor.

Nu degeaba sistemul de comunicare IO-Link a devenit un triumf în industrie. Tehnologia combină simplitatea cu fiabilitatea. De asemenea, structura este relativ ușor de explicat. Sistemul conține diverși senzori și actuatori care sunt conectați ca așa-numitele dispozitive IO-Link la un master prin intermediul tehnologiei, care la rândul său reprezintă interfața cu controlerul de nivel superior. Acest lucru îl face independent de controler și de busul de câmp. IO-Link standardizat simplifică atât instalarea, cât și întreținerea. Dacă un senzor de temperatură se defectează în industria alimentară, de exemplu, acesta poate fi înlocuit rapid, iar parametrizarea poate fi transferată pe noul senzor; plug & play nu mai este, prin urmare, o viziune a viitorului. IO-Link transmite valorile măsurate exacte către controler fără interferențe și permite accesul transparent de la distanță la parametrii senzorului. Pe lângă valoarea de proces, pot fi preluate și informații secundare de la senzor și pot fi procesate. Rezultatul este un traseu în Y care transmite valoarea procesului către controler, trimițând în același timp date de diagnosticare specifice senzorului și valori de memorie către un controler IoT prin intermediul magistralei. Monitorizarea stării și întreținerea predictivă sunt, de asemenea, facilitate prin intermediul sistemului de comunicare. Cu toate acestea, IO-Link are încă o problemă care îl face dificil de utilizat în anumite domenii de aplicare. Protocolul oferă trei viteze diferite: 4,8, 38,4 și 230,4kBaud. Acest lucru este pe deplin suficient pentru transmiterea datelor convenționale ale senzorilor, dar nu și pentru transmiterea datelor de proces care pot fi generate de procesarea imaginilor. Cu toate acestea, tendința către IO-Link nu se oprește la sistemele de viziune. Cu cititorul multicodal O2I, ifm arată cum IO-Link poate fi deja utilizat în procesarea imaginilor.

Cititor multicodepentru coduri și texte
Cititorul multicode permite analizarea diferitelor coduri și texte 1D/2D într-o singură imagine. Acest lucru este relevant în diferite faze ale procesului de producție, iar logistica beneficiază în special de această tehnologie. O2I verifică calitatea codurilor și a informațiilor text sau asigură urmărirea produselor pe parcursul întregului proces de producție. Cititorul este, de asemenea, echipat pentru utilizarea în medii de producție care sunt adesea întunecate sau umbrite. Iluminarea RGBW integrată poate fi reglată astfel încât cititorul să detecteze în mod fiabil chiar și combinațiile de culori dificile între cod, text și fundal.

O21 beneficiază de IO-Link în mai multe moduri. Utilizează standardul COM3 pentru transmiterea datelor la o viteză de 230,4kbaud. Pentru o mai bună transferabilitate, datele mai mari de 32 de octeți sunt împărțite automat în mai multe blocuri și astfel sunt transferate rapid către controler. Blocurile de date sunt separate automat, iar timpul de menținere poate fi setat individual. Acest lucru are avantajul că nu sunt necesare blocuri funcționale speciale în sistemul de control. Pe lângă transmisie, IO-Link facilitează, de asemenea, manipularea cititorului multicod. Utilizatorii pot instala senzorul direct în infrastructura de sistem existentă. Cititorul este setat prin intermediul unui buton de învățare și este gata de funcționare în câteva secunde. Acesta este aliniat cu codul și apoi efectuează automat focalizarea, recunoașterea tipului de cod și ajustarea expunerii. Dacă aveți totuși nevoie să procesați sarcini mai complexe, puteți utiliza în orice moment și interfața Ethernet. Configurarea de bază este posibilă prin intermediul unei aplicații speciale pentru smartphone, care poate fi utilizată și pentru a seta declanșatoarele sau adresa IP. Smartphone-ul generează apoi un cod de matrice de date, care este ținut în câmpul vizual al O2I. Senzorul adoptă automat configurația stocată în cod.

Configurație prin intermediul expertului
Configurarea prin intermediul aplicației pentru smartphone nu este singura modalitate de configurare a cititorului multicod. Cu ajutorul software-ului ifm Vision Assistant, compania oferă un instrument pentru utilizatorii profesioniști din industrie cu ajutorul căruia senzorul poate fi configurat și mai amplu. utilizând diverse funcții logice, aceștia programează controlul secvenței în interiorul senzorului, eliminând necesitatea unei unități de evaluare externe. De asemenea, O2I recunoaște automat mai multe coduri diferite într-o singură imagine. codurile pot fi atribuite cu ușurință prin intermediul Vision Assistant. O imagine în direct și vizualizarea setărilor permit utilizatorilor să mențină o imagine de ansamblu în orice moment.

Concluzie
Cititorul multicod O2I de la ifm este dovada că procesarea imaginilor și avantajele IO-Link nu se exclud deloc reciproc atunci când vine vorba de preluarea și transferul rezultatelor. Ifm este convins că, chiar și cu o rată de date limitată în comparație cu Ethernet și fieldbus, aplicațiile pot fi realizate simplu, rapid și fiabil - chiar și în aplicații cu senzori de viziune.

Mai multe știri

Essen, decembrie 2023 - Premiul German Design Award merge din nou la ifm. După ce juriul a onorat ultima dată trei dintre produsele companiei cu prestigiosul premiu în 2021, acesta va acorda premiul în 2024 pentru instrumentul de monitorizare a stării moneo RTM. Acesta este primul premiu de design pentru un produs software de la ifm.
Marea deschidere a noului birou ifm electronic din İstanbul a avut loc în prezența mai multor invitați și angajați pe 2022 septembrie.
  • Măsurarea precisă a debitului de apă ultrapură și apă
  • Tubul de măsurare robust,...
Detectarea și inspectarea obiectelor într-un singur dispozitiv
ifm are trei motive de sărbătoare la ediția din acest an a German Design Awards. Senzorul de nivel LI, pucul cu mai multe capace și senzorul de temperatură TCC au primit râvnitele premii de design.