Catalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Tractor electric: o săptămână de testare practică

Motorul electric este acum mai mult decât o alternativă pentru mașini. Dar cum rămâne cu camioanele? În ciuda costurilor de achiziție ridicate, a autonomiei reduse și a greutății mari, tehnologiei i se prezice un viitor promițător în transportul de marfă. În calitate de pionier al opțiunilor de transport alternativ, cum ar fi transportul combinat, LKW WALTER analizează, în mod firesc, și combustibilii și sistemele de propulsie alternative. Acest lucru a avut ca rezultat diverse teste, cum ar fi recenta săptămână de testare cu un tractor VOLVO alimentat cu baterii (BEV) în Polonia.


Faza de testare: o săptămână de transport pe distanțe lungi pur electric

Fiind una dintre primele organizații de transport din Europa, am putut testa pe scară largă tractorul BEV al producătorului Volvo împreună cu un partener de transport polonez timp de o săptămână pe rute mai lungi. În timpul mai multor transporturi în Polonia, tehnologia s-a dovedit a fi foarte promițătoare pentru viitor. Punctul culminant: o economie de peste 1.600 kg de emisii de CO2 pe o distanță de 2.435 km - o economie de peste 65% în comparație cu un vehicul diesel. Au putut fi parcurși până la 629 km pe zi.

De ce facem acest lucru?

Cu peste 558.000 de transporturi în transportul combinat în 2022 și peste 350 de plecări pe zi, LKW WALTER își îndeplinește de ani de zile responsabilitatea pentru un viitor verde în transportul european de marfă. Cu toate acestea, există literalmente încă un mare potențial de dezvoltare pe această rută. Considerăm că vehiculele cu baterii au potențialul de a dezvolta coridoare cu emisii zero pe rutele scurte de pre și post-transport în transportul combinat. Din acest motiv, ne extindem testele în viitorul apropiat și sperăm să atingem o altă etapă importantă pentru transportul combinat în viitorul apropiat.

Mai multe știri

Vă oferim trei modele pentru a vă menține vehiculele cât mai ocupate posibil.

Sustenabilitatea și protecția mediului se numără printre temele actuale de top în societate, econ...