Catalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

18.01.2024 01:01

Utilizarea tomografiei computerizate pentru a privi înapoi cu milioane de ani în istoria Pământului

O placă de sedimente din roca Holstein urma să fie analizată pentru a determina conținutul de fosile cu ajutorul tomografiei computerizate. Tehnologia CT a oferit rezultate la care nimeni nu se aștepta.

Geoștiințele, și în special paleontologia, deschid ferestre către trecutul planetei noastre și oferă informații despre schimbările survenite în habitatul nostru de-a lungul a milioane de ani. Specii care probabil au dispărut de mult timp descriu imagini ale vieții cu mult înainte de apariția omenirii, într-un mediu și o vegetație radical diferite de cele de astăzi. Nu numai descoperirile de dinozauri ne inspiră imaginația, ci și fosilele de ordinul micrometrilor care demonstrează schimbările enorme prin care a trecut planeta noastră. Și suntem uimiți de cunoștințele pe care oamenii de știință le-au obținut deja și de concluziile care pot fi trase cu privire la viitorul nostru.

Dr. Ulrich Kotthoff, șeful departamentului de paleontologie de la Institutul Leibniz pentru analiza schimbărilor în biodiversitate din Hamburg și o echipă de cercetători de la Departamentul de Micropaleontologie al Universității din Hamburg, Foraminifera.eu Labs și LIB au vizitat recent Fabrica de aplicații Comet Yxlon pentru a vedea ce poate face tehnologia actuală cu raze X pentru cercetările lor. O placă sedimentară de rocă Holstein, o gresie specială care se găsește în principal în estul Schleswig-Holstein, urma să fie analizată pentru conținutul de fosile cu ajutorul tomografiei computerizate.

Până în prezent, astfel de investigații au fost efectuate în principal prin distrugerea rocii, dar acest lucru implică întotdeauna riscul de a deteriora fosilele pe care le conține. Examinarea nedistructivă este, prin urmare, o alternativă atractivă dacă se poate obține rezoluția necesară. Noile posibilități tehnologice au fost de fapt capabile să ofere rezultate la care nimeni nu se aștepta: Nu numai melcii mai mari au fost vizibili în mod clar, ci și o acumulare de cochilii de foraminifere de dimensiuni milimetrice. Foraminiferele sunt organisme unicelulare care apar în habitatele marine, cum ar fi oceanele sau mlaștinile sărate. Cele mai vechi foraminifere care au fost descoperite au o vechime de aproximativ 540 de milioane de ani. Oamenii de știință pot citi cele mai mici schimbări în condițiile de mediu respective din cochiliile lor și, astfel, pot privi mult în urmă în ceea ce privește clima și dezvoltarea marină.

Mai multe știri

de la 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japonia 2024

<...

La ediția din acest an a târgului Productronica vom veni cu o noutate și vom prezenta noul nostru sistem de raze X 3D, pe care l-am dezvoltat special pentru piața exigentă a semiconductorilor, marți, 14 noiembrie, la ora 15:00, la standul nostru B2.454.

dezvoltarea mobilității electronice a propulsat piața bateriilor într-o creștere enormă în ultimi...

Yxlon devine cometa Yxlon. În cadrul expoziției comerciale Control din acest an, producător...

Yxlon devine cometa Yxlon. În cadrul expoziției comerciale Control din acest an, producătorul de sisteme de inspecție cu raze X și CT a anunțat că își va schimba numele în Comet Yxlon, începând cu 8 septembrie 2022. Noul brand subliniază afilierea de lungă durată a Yxlon cu Comet, o companie globală de top în domeniul tehnologiilor inovatoare, axată pe tehnologia cu plasmă și cu raze X