Catalog

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Arno Arnold asigură siguranța, chiar și de sus

Atunci când este necesară siguranța în automatizare, se folosesc adesea carcase de mașini, adică dispozitive de protecție suplimentare. Cu conceptul său de acoperiș, Arno Arnold prezintă un fel de kit de construcție "modulară" pentru capacele de acoperiș.

Siguranța ( lat. securitas) se referă la o stare care este lipsită de riscuri inacceptabile sau care este considerată fără pericole. În cazul construcțiilor sau al obiectelor tehnice, siguranța se referă la starea de funcționare presupus fără probleme și fără pericole. Siguranța indirectă se referă la soluțiile prin care dispozitive de protecție suplimentare evită un posibil pericol. De exemplu, apărătorile mașinilor la strunguri previn pericolele cauzate de piesele în mișcare și împiedică interferențele externe periculoase.

Fie că este vorba de construcția de vehicule sau de fabricile de pâine, multe funcții de producție sunt acum complet automatizate. Automatizarea acestor procese îmbunătățește calitatea produselor și, în același timp, crește performanța. Dar cum rămâne cu siguranța funcțională a acestor sisteme pentru a proteja oamenii și mediul? Prin urmare, siguranța în automatizarea de astăzi înseamnă, de asemenea, utilizarea unor sisteme de protecție adecvate sau a unor huse de protecție flexibile adaptate la aplicația respectivă. Acest lucru are ca rezultat necesitatea unei închideri complete a mașinii.

Tendința de astăzi este în mare parte către capacele de acoperiș opționale, care pot fi conectate în mod pozitiv la peretele posterior existent, dacă este necesar. Avantajele sunt că așchiile, lichidele de răcire și vaporii pot fi reținute la sursă, personalul este protejat și nivelul de zgomot este, de asemenea, redus.

Există însă și dezavantaje: Mașinile-unelte depind adesea de accesul din exterior atunci când este vorba, de exemplu, de schimbarea piesei de lucru. În cazul pieselor de lucru mari și grele sau al liniilor de producție interconectate și complet automatizate, se folosesc, de asemenea, diverse dispozitive de manipulare.

Acoperișul deprotecție sigur aduce lumina în acțiune
Arno Arnold prezintă acoperișul autoportant și transparent Roover. Ca acoperiș pentru mașini-unelte, acesta deschide accesul la masa de lucru pentru încărcarea fără bariere cu macaraua.

Roover este transparent și lasă să pătrundă multă lumină în întunericul sălii de mașini, permițând utilizatorului să economisească pe termen lung costurile de funcționare și întreținere a iluminatului zonei de lucru, pe lângă beneficiile ergonomice. Elementele transparente cristaline sunt realizate dintr-un material termoplastic care oferă o rezistență mecanică ridicată și o rezistență chimică foarte bună. Împreună cu șinele de aluminiu ghidate, se pot obține lățimi libere de până la 6500 mm. Datorită ghidajului cu rulmenți cu bile, cu rulare lină, masa mobilă nu este mărită suplimentar de frecarea de alunecare, ceea ce are un efect pozitiv asupra preciziei procesului.

În timpul mișcării, elementele se pliază împreună ca un burduf. Lmin pe pliu rămâne același pentru toate lățimile. La margini, perii de ștergere asigură o etanșare între acoperiș și cabină și, de asemenea, protejează ghidajul din spatele burdufului de murdărie.

Trucul cu acoperișul articulat
În prezent, mașinile-unelte de înaltă performanță sunt complet închise. Acest lucru contribuie la protejarea personalului de operare. De asemenea, se ține cont de faptul că lichidul de răcire și așchiile din zona de lucru își schimbă constant direcția și intensitatea.

Cu toate acestea, aceste incinte au un dezavantaj serios ori de câte ori mașina trebuie retehnologizată și încărcată cu piese și dispozitive mai mult sau mai puțin voluminoase. Pentru multe tipuri de mașini, această încărcare se face cel mai bine de sus. Acesta este motivul pentru care Arno Arnold a venit cu ideea acoperișului articulat. Directorul general Simone Weinmann-Mang explică modul în care acesta funcționează: "Cu capacul nostru de protecție Moover, rezolvăm contradicția aparentă dintre acoperirea optimă a acoperișului și încărcarea macaralei, fără a necesita spațiu suplimentar."

În timpul funcționării normale, acoperișul își îndeplinește în mod fiabil funcția de capac de protecție. Cu toate acestea, dacă este necesară încărcarea macaralei, copertina poate fi pliată în sus cu ajutorul unui mecanism rotativ. Acest lucru permite ca zona de lucru să devină accesibilă pentru încărcarea cu macaraua în orice punct al mașinii. Acționarea poate fi integrată în capac sau clientul poate face acest lucru singur.

Avantajul acestei soluții constă în faptul că încărcarea cu macara poate fi realizată și cu un capac de acoperiș.

Lumină în întuneric

Acoperișul panoramic este o caracteristică nouă la Arno Arnold. Pentru a optimiza iluminarea interioară, a fost dezvoltat un material transparent pentru acoperirea acoperișului. Acest lucru înseamnă că sursele de lumină existente pot străluci acum în zona de prelucrare din exterior. Avantaj: nu mai este nevoie de iluminare interioară.

Panouri telescopice fără burduf
Acoperișurile de protecție fără burduf, denumite Strapano de Arno Arnold, asigură siguranță și protecție. Lungimea minimă a capacului atunci când este retractat reprezintă un avantaj deosebit în acest caz.

Datorită numărului minim de piese și reducerii la câteva materiale, masele care trebuie deplasate sunt foarte reduse. Strapano îndeplinește toate cerințele în materie de fiabilitate, durabilitate, dinamică, precizie și costuri. Designul modular este deosebit de interesant. Aceasta permite înlocuirea plăcilor telescopice individuale sau extinderea copertinei fără a fi nevoie de unelte.

Rezumat
Când vine vorba de copertinele de acoperiș și de încărcarea macaralei, proiectantul se confruntă cu un fel de "pătrare a cercului". Cu conceptul său de acoperiș, Arno Arnold prezintă un fel de kit de construcție "modulară" pentru acoperișuri. Acestea pot fi utilizate singure ca acoperiș în diferite tipuri de mașini sau cu un perete din spate sau pentru echiparea ulterioară.

Mai multe știri

ArnoPure oferă un echilibru între funcția protectoare, o funcționare foarte fină și o durat...