Catalog

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

Arta fixării precise și rapide a elementelor 3D

Într-o epocă caracterizată de lipsa forței de muncă și de termene decizionale din ce în ce mai scurte în timpul dezvoltării proiectelor, sunt acum disponibile instrumente precum planificarea și proiectarea 3D. Coordonarea și cooperarea strânsă între producătorul de elemente de construcție, arhitectul și constructorul de fațade înseamnă că elementele prefabricate pot fi implementate cu timpi de asamblare mai scurți.

Pentru a le asambla rapid și precis, sunt necesare sisteme de substructură special dezvoltate, opțiuni și tehnologii de preasamblare, precum și o regândire a planificării și asamblării. Elementele de construcție sunt mai grele și mai puțin reduse, ceea ce corespunde cerințelor arhitecturale actuale.

Elemente de construcție de format mare ca elemente de atracție arhitecturală
În SPURWERK, impresionantul proiect de construcție al investitorului și dezvoltatorului de proiecte "Peper & Söhne" din Bremen, sunt puse în practică cerințele arhitecturii contemporane. Pe locul fostei stații de marfă Neustadtsgüterbahnhof (gara de marfă Neustadt), pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp, se creează un mix comercial modern și versatil de birouri, meșteșuguri, showroom-uri și restaurante.

Westphal Architekten BDA este responsabil pentru aspectul urban al noului mediu de lucru spațios. Cartierul nou dezvoltat prezintă clădiri cu mai multe etaje, îmbrăcate în cărămidă de culoare gri irizată, susținute de socluri de beton de culoare antracit, înalte de un etaj.

Sprijin sigur pentru stâlpii de beton tridimensionali, de format mare, în construcția de elemente
O construcție specială a sistemului de profile SYSTEA UBE NG, care a dat dovadă de eficiență, conectează plăcile și accesoriile fabricate de RIEDER din beton din fibră de sticlă. Pentru a accelera timpul de asamblare a elementelor din beton din fibră de sticlă 3D în formă de săgeată, care se îndreaptă în sus, au fost alese elemente bidimensionale din seria formparts. Elementele au fost prefabricate pentru a se potrivi cu precizie cu consolele de colț de sistem și au fost expediate pe șantier după preasamblare.

În strânsă coordonare cu Kohlmeyer Fassadenbau, a fost astfel posibil nu numai să se scurteze de mai multe ori procesul de asamblare, ci și să se combine perfect calitatea ridicată a preasamblării cu munca pe șantier. Atunci când se montează elemente de format mare pe șantier, este important să existe o proiectare exactă a planului și o asamblare precisă cu macaraua.

Sistemul de profile SYSTEA UBE se caracterizează prin fixarea ascunsă a panourilor de fațadă de format mare. În proiectul clădirii din Bremen, elementele de placare au fost înșurubate în mod ascuns cu ajutorul consolelor sistemului Rieder. Pentru a îndeplini cerințele de izolare termică, sistemul SYSTEA a fost optimizat din punct de vedere termic. Fixarea agrafe poate fi realizată la fața locului sau în cadrul preasamblării. Pentru o prelucrare mai ușoară, consolele de perete au fost echipate cu un ajutor de montaj care permite fixarea și menținerea profilului de susținere.

SYSTEA este disponibil pentru discuții și întrebări individuale.

Mai multe știri

Când te gândești la Bauhaus din Berlin, îl asociezi automat cu Gropius. Cu noua clădire Bauhaus A...

Cu efect imediat, SYSTEA este disponibil cu conținutul BIM al tuturor sistemelor de substructură...

O combinație reușită de vechi și nou