Catalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Rezistențe de înaltă temperatură până la 300°C

Bazându-se pe mulți ani de procese de fabricație dovedite pentru rezistențe cu cip, SRT Resistor Technology GmbH poate oferi acum rezistențe cu cip care sunt potrivite pentru aplicații la temperaturi ridicate de până la 300°C. Această nouă posibilitate rezultă din faptul că aceste rezistoare cu cip nu conțin materiale organice și nici nichel și staniu în structura de contact. Mai degrabă, contactul exterior al acestor rezistențe este format dintr-un aliaj PtAg de înaltă calitate care, la fel ca și stratul de rezistență, este copt la aproximativ 850°C și sinterizat pe substratul ceramic.

Atunci când se procesează componente pentru temperaturi de funcționare ridicate, apare problema că alegerea aliajelor de lipit pentru intervalul de temperatură de până la 300 de grade este foarte limitată. Cu toate acestea, în afară de rezistența la temperaturi ridicate, contactul acestor rezistențe cu cipuri are proprietatea că poate fi contactat în mod fiabil cu adezivi conductori. Acest lucru înseamnă că adezivii conductivi pe bază de epoxid sau poliimidă disponibili pe piață oferă o metodă de conectare rațională și fiabilă.

În prezent, seriile de rezistențe SRT CHR, CHS și CHM sunt disponibile în versiunile pentru temperaturi ridicate CHR-HT, CHS-HT și CHM-HT.

Datele generale aplicabile tuturor acestor tipuri în ceea ce privește aplicațiile la temperaturi ridicate sunt rezumate în fișa tehnică "High-Temperature-Chip-R.pdf". Aceasta, precum și fișele de date individuale ale acestor tipuri, pot fi descărcate de pe pagina noastră de internet, la secțiunea Descărcări. În comparație cu rezistențele pentru aplicații în intervalul normal de temperatură, în cazul produselor pentru temperaturi ridicate se efectuează o preînvechire corespunzătoare înainte de măsurarea finală, pentru a anticipa posibilele modificări de derivă ale rezistențelor.

În plus față de posibilitatea de aplicare la temperaturi ridicate, aceste serii de rezistențe cu cip de tip au și proprietatea de a fi nemagnetice. Rezistențele cu cipuri standard conțin un strat de nichel în sistemul lor de contact, care are proprietăți feromagnetice. În cazul aplicațiilor în câmpuri magnetice înalte, cum ar fi cele din tomografele de calculator, această proprietate magnetică determină nu numai apariția unor forțe mecanice asupra componentelor, ci și o perturbare gravă a semnalului electronic util. Această proprietate a deschis un nou domeniu de aplicare pentru astfel de rezistențe cu cipuri.

Mai multe știri

Prin optimizarea layout-ului și a tehnicii de imprimare, SRT Resistor Technology GmbH a reușit să...