Catalog

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

14.02.2022 02:02

Senzor inductiv LVDT LV-G - Rulmenți de capăt de tijă autoorientați pentru o reglare perfectă

Seria LVDT LV de la WayCon, testată și dovedită, este extinsă cu LV-G, care este echipată cu rulmenți cu capăt de tijă. Datorită rulmenților cu capăt de tijă, senzorii inductivi pot fi fixați direct pe obiectul care urmează să fie măsurat. În acest caz, rulmenții de capăt de tijă cu orientare automată facilitează absorbția forței transversale. Fixarea prin intermediul rulmenților de capăt de tijă este ideală pentru instalarea la capătul unei tije de piston sau la baza unui cilindru hidraulic. Relubrifierea regulată a rulmenților de capăt de tijă de către client poate, de asemenea, să prelungească durata de viață și să crească siguranța procesului.

Senzorii inductivi din seria LV-G acoperă domenii de măsurare de până la 25 mm, cu o liniaritate de până la 0,1 %. Senzorii au o carcasă din oțel nichelat cu un grad de protecție IP65. Datorită tehnologiei inovatoare a bobinei, LVDT-urile sunt adecvate pentru intervale de temperatură de până la +200 °C și au o rezoluție de <1 μm.

LVDT-urile sunt senzori de poziție cu tehnologie de bobină care constă dintr-o înfășurare primară și două secundare. Miezul din interiorul bobinei obține o permeabilitate magnetică și o rezistență ridicată la temperatură cu ajutorul unui aliaj special de fier-nichel. Prin alimentarea înfășurării primare cu tensiune alternativă, prin intermediul miezului se induce tensiune în înfășurările secundare. Tensiunile opuse ale înfășurărilor secundare în formă de pâlnie se compensează reciproc atunci când miezul se află în poziție centrală. Schimbarea poziției miezului creează o schimbare de tensiune opusă în bobine, care este transformată într-un semnal de ieșire analogic de (0...10 V / 4...20 mA) prin intermediul unui amplificator de măsurare.

WayCon a dezvoltat senzorii din seria LVDT LV de la zero. Pe lângă tehnologia inovatoare a bobinelor, a fost dezvoltat și un concept special de etanșare și un ghidaj individual al rulmenților pentru a asigura un grad ridicat de protecție și capacitate de încărcare.

Mai multe știri

Senzorii de distanță cu laser din seria LAS2-TM impresionează prin precizia lor ridicată și prin carcasa lor miniaturală.