Catalog

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

09.07.2021 01:07

Senzor de deplasare cu laser LAS2-TM - Senzori puternici într-un design compact

Senzorii de distanță cu laser din seria LAS2-TM impresionează prin precizia lor ridicată și prin carcasa lor miniaturală.

Senzorii optici măsoară cu precizie la distanțe de până la 500 mm și ating o liniaritate de ±0,13 %, în plus față de o repetabilitate de 4 μm. În cazul în care nu se utilizează întreaga gamă de măsurare, liniaritatea și repetabilitatea pot fi îmbunătățite prin așa-numita învățare. În acest proces, limitele exacte ale domeniului de măsurare sunt învățate și, astfel, se îmbunătățește precizia.

Cu o frecvență de măsurare de 5 kHz, senzorii sunt, de asemenea, ideali pentru aplicații dinamice, cum ar fi monitorizarea șasiului în industria auto sau verificările de toleranță în ingineria producției. Datorită imunității lor ridicate la lumina ambientală și a clasei de protecție IP67, senzorii optici din seria LAS2-TM pot fi utilizați și în condiții de mediu solicitante, în care alți senzori laser nu reușesc. Semnalul analogic de ieșire (4 până la 20 mA sau 0 până la 10 V) al senzorilor laser poate fi citit și afișat direct, fără alte componente electronice, de exemplu, de către afișajele digitale WAY-AX de la WayCon.

Măsurătorile cu seria LAS2-TM se efectuează utilizând principiul triangulației. Senzorii sunt dotați cu un emițător laser și un receptor laser. Fasciculul laser trimis de emițător este reflectat de obiectul țintă și detectat de receptor. Distanța până la obiectul țintă este determinată de unghiul fasciculului laser reflectat.

Mai multe știri

Seria LVDT LV de la WayCon, testată și dovedită, este extinsă cu LV-G, care este echipată cu rulmenți cu capăt de tijă. Datorită rulmenților cu capăt de tijă, senzorii inductivi pot fi fixați direct pe obiectul care urmează să fie măsurat. În acest caz, rulmenții de capăt de tijă cu orientare automată facilitează absorbția forței transversale. Fixarea prin intermediul rulmenților de capăt de tijă este ideală pentru instalarea la capătul unei tije de piston sau la baza unui cilindru hidraulic. Relubrifierea regulată a rulmenților de capăt de tijă de către client poate, de asemenea, să prelungească durata de viață și să crească siguranța procesului.