Catalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 14001:2004
  • DIN EN ISO 9001:2015

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 14001:2004
  • DIN EN ISO 9001:2015

26.06.2021 05:06

Protecție flexibilă împotriva prafului și a curenților de aer

KULLEN-KOTI furnizează sisteme de perii pentru numeroase meserii din industria construcțiilor

Datorită gamei lor largi de variante și tipuri, sistemele de perii KULLEN-KOTI sunt elemente funcționale indispensabile în multe domenii ale industriei construcțiilor. Acestea își asumă sarcini complet diferite în funcție de domeniul de aplicare. În timp ce sunt utilizate ca garnituri flexibile în fabricarea de porți, uși și ferestre, ele servesc ca instrumente pentru tehnologia de suprafață, de curățare și de prelucrare în mașinile și instalațiile de construcții. Citiți aici care sunt perii care domină în prezent scena în meseriile din domeniul construcțiilor de clădiri și al ingineriei civile.

Dacă proiectarea porților, ușilor și ferestrelor este preocupată de implementarea unor mecanisme de mișcare și de închidere comode și etanșe, atunci perii de bandă și de etanșare de la KULLEN-KOTI fac parte din gama standard de componente utilizate de mulți producători. Acest lucru se datorează faptului că ele pot fi utilizate pentru a implementa cinematici de pivotare, alunecare și glisare cu frecare redusă și cu zgomot redus, precum și soluții de etanșare care asigură o protecție fiabilă și durabilă împotriva prafului, murdăriei, curenților de aer, umezelii, insectelor și zgomotului. Același lucru este valabil și pentru aplicațiile clasice de construcție uscată, cum ar fi realizarea de treceri cu tiraj redus și ușor de instalat pentru cabluri, țevi și conducte. KULLEN-KOTI oferă în prezent un portofoliu extins de perii de bandă și de etanșare de înaltă calitate, care sunt adaptate în mod special la diversele cerințe din aceste meserii ale ingineriei construcțiilor. Producătorii de uși și ferestre au întotdeauna posibilitatea de a alege între numeroase versiuni de bază cu diferite profile și materiale de garnitură sau sisteme de perii preconfigurate, gata de instalare.

Etanșare și compartimentare

În funcție de tip și de variantă, perii de bandă și de etanșare de la KULLEN-KOTI au profile din oțel, aluminiu sau plastic, care sunt echipate în principal cu garnituri din peri de plastic. Acestea pot fi sub formă de benzi, inele sau discuri și pot fi acomodate în benzi sau role prin intermediul unor suporturi adecvate. Acestea sunt disponibile în mai multe culori RAL diferite. În funcție de design, sunt, de asemenea, rezistente la acizi și substanțe chimice și sunt adecvate pentru o gamă largă de temperaturi, de la -45° C la +120° C. Dacă sunt echipate cu un suport metalic și garnitură din sârmă, pot fi utilizate și pentru temperaturi chiar mai ridicate.

În multe cazuri, perii cu bandă și perii de etanșare de la KULLEN-KOTI sunt, din punct de vedere funcțional, mult superioare altor tipuri de garnituri - cum ar fi garniturile de cauciuc convenționale. Acest lucru este valabil în special în cazul grupului de garnituri cu perii flexibile, care oferă un avantaj major: Compresibilitatea garniturii lor. Acest lucru înseamnă că fibrele umpluturii se îndreaptă întotdeauna din nou după o fază de compresie (recuperare) și rămân astfel un garant al efectului ridicat de etanșare al periei pe o perioadă lungă de timp. În plus, compresibilitatea umpluturii permite introducerea foarte precisă și ușoară a garniturii periei de etanșare în colțuri și muchii.

Curățare, îndepărtare, netezire

Pe lângă construcția de uși și ferestre, sistemele de perii KULLEN-KOTI se regăsesc și în multe alte domenii ale industriei construcțiilor. Un accent tehnic se pune aici în primul rând pe diferitele meserii ale tehnologiei de curățare, precum și pe finisarea suprafețelor și a rosturilor. În producția de piese prefabricate din beton, de exemplu, curățarea mecanică a cofrajelor și a matrițelor de turnare este domeniul de activitate al periilor cu roți și role KULLEN-KOTI. Acestea sunt utilizate ca unelte rotative în diferite modele cu garnituri din oțel, plastic sau abrazive, atât în sistemele de curățare automatizate, cât și în mașinile ghidate manual. Acestea eliberează pereții interiori ai matrițelor de turnare pentru piesele prefabricate din beton de reziduurile de material deranjante, pentru a garanta o calitate ridicată a suprafeței pieselor turnate ulterior. La curățarea plăcilor de cofraj, acestea sunt utilizate pentru îndepărtarea delicată a aderențelor de pe suprafață. Pe de altă parte, perii cu un singur disc cu noduri de la KULLEN-KOTI sunt foarte potriviți pentru curățarea țintită a rosturilor de despărțire și de dilatare după tăiere. Ele sunt utilizate frecvent în utilajele mobile de construcții pentru a îndepărta cu peria pietrele, praful sau particulele de murdărie desprinse sau aderente din rosturi.

Finisarea și rafinareasuprafețelor

O altă aplicație legată de construcții în care perii cu role de la KULLEN-KOTI joacă un rol important este finisarea și rafinarea orientată spre design a pietrelor naturale și a betonului. Sistemele de perii utilizate în acest scop sunt folosite, de exemplu, pentru a structura suprafețele plăcilor de granit și de marmură, precum și a pietrelor de fațadă, de zidărie și de pavaj, pentru a obține diverse efecte vizuale. Pentru realizarea unor efecte speciale de epocă și de îmbătrânire, compania oferă perii speciale pentru antichități, iar dacă scopul este obținerea unor suprafețe foarte netede, KULLEN-KOTI recomandă perii cu role abrazive cu granulație din carbură de siliciu. Utilizarea foarte eficientă a periilor cu role spiralate KULLEN-KOTI în așa-numitele mașini de curling este, de asemenea, foarte răspândită. Datorită periilor abrazive speciale Anderlon (umplutură ANS), acestea permit curățarea, netezirea și finisarea optică simultană a suprafețelor din beton.

Măturăși curățare

În strânsă legătură cu utilizarea periilor tehnice în domeniul construcțiilor civile este utilizarea lor în curățarea și curățarea spațiilor publice deschise. Aici, în special, perii rotativi de măturat și de plivit de la KULLEN-KOTI sunt cei care pot fi montați pe mașinile și vehiculele de tehnică de curățenie și care asigură curățenia și buna întreținere a străzilor, piețelor, bazelor sportive, parcurilor și grădinilor. În timpul iernii, periile tehnice sunt folosite și pentru a curăța zăpada.

De altfel, utilizatorii, inginerii mecanici și inginerii de proiectare din industria construcțiilor pot contacta Centrul de testare a periilor KULLEN-KOTI din Reutlingen pentru întrebări legate de tehnologia perilor. Într-un parc de mașini modern și sub îndrumarea unei echipe de experți, aici se pot efectua teste de sarcină, teste de referință, teste pe termen lung sau aplicații specifice. Centrul de testare a perilor KULLEN-KOTI poate oferi, de asemenea, servicii valoroase în dezvoltarea de noi soluții pentru perii sau în optimizarea în continuare a sistemelor de perii existente, precum și asistență creativă în cazuri problematice.