Catalog

BLANCO GmbH + Co KG

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

16.06.2021 00:06

Anul de afaceri 2020 al Blanco Professional Group

Inversarea tendinței inițiată

Blanco Professional Group poate privi înapoi la un an financiar 2020 plin de provocări. Un total de 693 de angajați și 27 de stagiari au generat vânzări de aproximativ 103 milioane de euro. Aceasta a reprezentat o scădere de 14,4% față de anul precedent. Furnizorul de sisteme din sectorul B2B pentru bucătării comerciale și industrie nu a putut scăpa de condițiile speciale ale anului Corona. Cota de export, care este în mod tradițional importantă pentru vânzări, a scăzut cu opt procente în 2020, comparativ cu 2019, din cauza pandemiei. Această tendință a contribuit la scăderea vânzărilor globale.

Unitatea de afaceri Catering a fost afectată în mod special de impactul pandemiei. Cu toate acestea, unitatea de afaceri industrială a trebuit, de asemenea, să se confrunte cu condițiile excepționale de anul trecut. Cu toate acestea, această unitate de afaceri, în special, s-a dezvoltat în mod satisfăcător din primăvara anului 2021. Este cu mult peste plan. În unitatea de afaceri Automotive, Blanco Professional poate, de asemenea, să se uite înapoi la primele luni de succes din anul curent 2021.

Contramăsurileîși fac efectul

Astfel, redresarea a fost inițiată cu succes și se reflectă deja în cifre. În unitatea de afaceri Catering, de exemplu, noua concentrare strategică asupra servirii și distribuției de alimente, lansată în 2020, începe deja să dea roade, la fel ca și realinierea organizației de vânzări. Aceasta își extinde în continuare apropierea de clienți și își eficientizează și mai mult activitățile și funcțiile în viitor. Astfel, programul de restructurare a început cu succes. A fost stabilit cursul pentru un viitor de succes.

Digitalizarea joacăun rol cheie

Un rol cheie în orientarea Blanco Professional Group către un astfel de viitor este utilizarea oportunităților digitale. "Vedem digitalizarea ca pe o dublă oportunitate: pe de o parte, folosim instrumente digitale pentru a face procesele din cadrul companiei mult mai rapide și mai eficiente decât înainte", explică directorul general Egon Kofler, "dar vedem și o componentă strategică puternică în transformarea digitală: Prin orientarea întregului nostru dialog cu clienții către rapiditate și individualitate, nu numai că ținem cont de spiritul digital, dar creăm și experiențe plăcute pentru clienții noștri, aprofundând astfel relația noastră cu aceștia și creând baza pentru extinderea în continuare a acestei relații."

Noul magazin web specializat pentru dealeri, cu autentificare securizată pentru dealerii înregistrați, care este disponibil pentru utilizare de la începutul lunii iunie, reprezintă un pas important în această direcție. Blanco Professional își extinde astfel vânzările în mod special în direcția ofertelor omnichannel pentru a oferi partenerilor din comerțul specializat opțiunile optime de contact și de comandă pentru scopurile lor respective. Pentru echipa de vânzări Blanco Professional, acest lucru va avea ca rezultat o capacitate mai mare de service și consiliere specifică pentru clienți în viitor.

În acest sens, magazinul web al dealerului specializat este destinat să fie preludiul unei extinderi țintite a serviciilor și proceselor digitale la toate nivelurile. În consecință, acest sector urmează să fie accelerat în anii următori și consolidat prin investiții suplimentare.

Perspective pozitive

Kofler rezumă: "Ultimii doi ani, în special Anul Corona 2020, au însemnat provocări considerabile și, de asemenea, reduceri pentru Blanco Professional și angajații săi. Cu toate acestea, s-a ajuns la fundul sacului. Contramăsurile noastre își fac efectul și suntem convinși că am creat baza pentru a avea din nou succes pe termen mediu și lung."

Site-ul din Oberderdingen continuă să joace un rol central în planurile de viitor. Din cele aproximativ 1,5 milioane de euro investite în total de Blanco Professional în 2020, 790.000 de euro - adică mai mult de jumătate - au fost investiți în sediul central și în sediul central al companiei.

Blanco Professional activează în sectorul B2B. Grupul produce bunuri de capital de înaltă calitate pentru bucătăriile comerciale și este furnizor pentru industrie.

Cu 693 de angajați, Blanco Professional Group realizează o cifră de afaceri anuală consolidată de 103 milioane de euro (exercițiul financiar 2020). Grupul include sediul central din Oberderdingen (Baden-Württemberg), filiale în Germania, Belgia, Franța, Marea Britanie, Austria și Republica Cehă, precum și birouri de vânzări în Elveția, Spania și Rusia.


Mai multe știri

Noul brand corporativ începând cu octombrie 2021