Catalog

Azimut SpA

Despre Azimut SpA

Începuturile

Azimut Yachts a luat naștere în 1969, când tânărul student universitar Paolo Vitelli a fondat Azimut Srl și a început să închirieze bărci cu vele.Primii pași spre succes
În 1970, câteva mărci prestigioase de yachting au desemnat compania să le distribuie bărcile în Italia.
Azimut și-a extins rapid operațiunile: În afară de distribuție, a început să proiecteze iahturi noi. În cadrul unui joint venture cu Amerglass, a proiectat AZ 43' Bali, o ambarcațiune din fibră de sticlă produsă în masă, care a avut un succes imediat.
Compania și-a extins treptat gama, concentrându-se pe segmentul inferior al pieței - cu lansarea AZ 32' Targa în 1977, "Ford T" al lumii ambarcațiunilor - și pe segmentul superior - (cu debutul memorabil al Azimut 105' Failaka în 1982, cel mai mare iaht produs în masă din fibră de sticlă la acea vreme).

Achiziționarea Benetti și începerea producției proprii
În 1985, Azimut a achiziționat Benetti. Această marcă istorică, cu sediul în Viareggio, construia ambarcațiuni din 1873 și a conceput conceptul de megayacht.
Azimut era acum în măsură să își construiască propriile iahturi, definind un nou stil și standarde industriale care aveau să revoluționeze industria constructoare de ambarcațiuni, cum ar fi: ferestrele mari fără rame, scaunele electrice și interioarele din lemn de nuc.Noi unități de producție și recunoaștere internațională
De la sfârșitul anilor '90, odată cu achiziționarea unor noi șantiere navale la Fano, restructurarea șantierelor Benetti de la Viareggio și construirea unei noi unități la Avigliana, în provincia Torino, Azimut a devenit cel mai important constructor de iahturi și megayachturi.
Această poziție de lider a fost confirmată în sezoanele următoare, datorită numeroaselor succese comerciale și a unei politici de investiții care a consolidat capacitățile tehnologice și de producție ale Azimut de-a lungul anilor, cu sedii stabilite acum în Brazilia.

 
Ștergeți selecția

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Croaţia

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Italia

Bărci cu motor (S Collection)

Generația carbon-tech

Utilizarea fibrei de carbon este o alegere de construcție care permite mărirea volumelor și a suprafețelor, păstrând aceeași greutate, menținând astfe...