Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Inapoi la listă

Sisteme de conexiune pentru cabluri, 52 kV până la 550 kV (FrontCon) de la PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Anchetă produs  

FrontCon - Conexiuni mai rapide și mai bune pentru cabluri izolate cu un singur fir.

Cablurile de alimentare de înaltă tensiune utilizează din ce în ce mai mult modele de conductori care reduc semnificativ efectele de piele și de proximitate. Acest lucru permite o transmisie de putere mai mare cu aceeași secțiune transversală. Cablurile individuale ale acestor conductoare sunt izolate între ele (emailate) și sunt adesea dispuse în segmente (tip Milliken). Această structură a conductorilor complică procesul de conectare a cablului. PFISTERER a dezvoltat FrontCon, care utilizează un principiu de conectare complet nou pentru a simplifica și scurta semnificativ instalarea.

Onouă tehnologie de conectare
Conectarea conductorilor cablurilor izolate cu un singur fir este un proces care necesită mult timp și care funcționează doar într-o măsură limitată: separați firele individuale, dezbrăcați-le unul câte unul, apoi rearanjați-le pe cât posibil în forma inițială - fără a deteriora niciunul dintre fire. În ciuda eforturilor depuse, structura originală a conductorilor nu se obține la locul de instalare. În plus, îndepărtarea izolației înseamnă pierderea avantajului oferit de cablurile izolate cu un singur toron la capătul conductorului. PFISTERER a regândit complet conectarea conductoarelor izolate cu un singur fir.

timp de instalare cu 80% mai scurt
Cu FrontCon, PFISTERER a dezvoltat o soluție care reduce semnificativ timpul necesar și creează o conexiune definită prin intermediul feței frontale a cablului. Instalarea durează doar aproximativ 2 ore - nu mai mult decât în cazul cablurilor convenționale cu conexiuni standard. În același timp, se evită posibilele deteriorări la dezizolarea toroane individuale. Acest lucru reduce semnificativ riscul de erori de instalare.

Design compact
FrontCon se instalează direct pe capătul cablului - nu este necesară nicio operațiune pe toroane individuale. Sferele de contact special dezvoltate fac contact cu fețele frontale ale toroanelor individuale. Împreună, aceste bile de contact se comportă ca un lichid. Ele compensează ușoarele denivelări de la capătul conductorului și asigură aplicarea acelorași forțe de contact pe întreaga secțiune transversală a conductorului. Puterea circulă prin fața frontală a conductorului și prin bilele de contact. Acest lucru permite un sistem de contact foarte scurt și compact pentru secțiuni transversale mari de conductor.

Sistem de contact dovedit pentru racordurile de cabluri de înaltă tensiune
FrontCon este disponibil ca tehnologie de conectare pentru conectorii de cablu CONNEX și terminațiile IXOSIL, precum și pentru conexiunile de cablu în îmbinările MSA și tipizate cu cabluri specifice. Primele proiecte de cabluri sunt în funcțiune de câțiva ani. Sistemul de contact poate fi adaptat pentru orice fitinguri, permițând soluții fiabile și rentabile în sistemele de cabluri. Acesta poate fi instalat pe verticală sau pe orizontală. Gama acoperă cabluri din cupru cu o secțiune transversală de până la 2.500 mm². Alte soluții pot fi implementate la cerere.

Cum funcționează
FrontCon se instalează direct pe capătul conductorului. Cablul este tăiat drept, iar izolația cablului este îndepărtată. Sistemul de contact stabil la presiune se prinde centrat pe conductor.

Bilele de contact sunt turnate în conector. Strângerea șurubului de presiune presează bilele împotriva feței frontale a capetelor conductorului. Se stabilește un contact fiabil.

Un mecanism cu arc încorporat compensează pierderile de decantare. Acest lucru asigură menținerea forțelor de contact și a rezistențelor de transmisie scăzute la diferite temperaturi și pe întreaga durată de viață.

Anchetă produs  

Mai multe produse din domeniul Garnituri de cabluri

Sisteme de conectare pentru cabluri de la 52 kV la 550 kV (CONNEX)

CONNEX- Sistemul universalde conectarepentru cabluri, transformatoare șiGIS
Sistemul de conectare CONNEX, complet încapsulat și cu izolație solidă, face ca tr...

Caseta de legătură

Cutie de legătură LB.W.X.8.1.S3.E1.000

Cutiile de legare la pământ de la PFISTERER sunt soluția perfectă pentru toate conceptele de legare încrucișată și de legare la pământ a sistemelor de...