Catalog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Inapoi la listă

Pompe dozatoare pentru industria băuturilor de la Lutz-Jesco GmbH

Anchetă produs  

Hrănirea kieselguhr și a altor medii în industria băuturilor / industria alimentară

Înainte ca o bere să poată fi savurată de clientul său, aceasta trebuie să treacă printr-o serie de procese microbiologice și fizice naturale controlate cu precizie în timpul producției, decantării și purificării. Exemple sunt procesele de fermentare și maturare care provoacă substanțe în suspensie și impurități datorate, de exemplu, drojdiei care este utilizată pentru fermentare. Aceste particule sunt eliminate din bere în diferite etape de tratare. O bere limpede și strălucitoare necesită o filtrare specială: filtrarea aluvionară kieselguhr. Pentru acest proces, în bere se adaugă o suspensie de kieselguhr cu o concentrație de 300 g/l. Elementele principale de filtrare sunt, de exemplu, texturi fine de filtru din oțel inoxidabil sau țevi din oțel inoxidabil cu fante foarte mici. Deoarece nici fantele, nici țesătura nu sunt suficient de fine, înainte de filtrarea berii propriu-zise, inițial se trece prin filtru doar apa care conține kieselguhr. Kieselguhr-ul se depune în filtru și formează un strat fin divizat, care acționează ca un microfiltru. Acest strat de kieselguhr reține apoi impuritățile care provoacă tulburarea berii.

Kieselguhr este un mineral făinos care datează din era terțiară; este derivat din exoscheletele silicioase ale algelor monocelulare și ale diatomeelor. Kieselguhr, denumit și pământ de diatomee, este utilizat nu numai ca material de filtrare, ci și pentru măcinare și lustruire. Caracterul său adecvat ca mediu de măcinare indică faptul că piesele mobile aflate în contact cu kieselguhr în scopul dozării necesită calități ridicate de uzură. Sunt necesare pompe de dozare foarte precise pentru a adăuga kieselguhr, de exemplu, pompe speciale cu piston cu caracteristici de funcționare specifice și suprafețe rezistente la uzură. Pompele utilizate în fabricile de bere trebuie să îndeplinească următoarele cerințe

  • funcționare îndelungată și fără probleme
  • construcție simplă, care necesită puțină întreținere
  • luarea în considerare a cerințelor legate de igienă și de proces (de exemplu, asigurarea faptului că aerul nu intră în bere)
Pompe dozatoare cu piston Lutz-Jesco în versiuni speciale pentru fabrici de bere, cu materiale precum oțel inoxidabil, oxid de aluminiu și ceramică, compatibile cu produsele alimentare și care conferă rezistență la uzură în locurile relevante și garnituri speciale cu buze. Aceste pompe speciale îndeplinesc în mod optim aceste cerințe și sunt utilizate de zeci de ani în întreaga lume ca dispozitive de dozare dovedite de către specialiști reputați în domeniul instalațiilor de fabricare a berii, cum ar fi KHS-Prozesstechnik GmbH. Bucurați-vă de berea dumneavoastră cu pompele dozatoare Lutz-Jesco !

Anchetă produs