Catalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Inapoi la listă

Separatoare de grasime de la EnviroChemie GmbH

Anchetă produs  

EnviroChemie lansează un nou separator de grăsimi brevetat, cu electroflotare integrată, care permite o funcționare cu economie de resurse și de energie. Cu noua tehnologie, valorile limită pentru substanțele lipofile și valoarea pH-ului pot fi respectate în siguranță.

Instalarea sistemelor de separare a grăsimilor este obligatorie în bucătăriile comerciale și în fabricile de prelucrare a alimentelor pentru a proteja sistemul de canalizare de depunerile și coroziunea cauzate de acizii grași.

De regulă, valorile limită prescrise pentru substanțele lipofile (100 - 300 mg/l, în funcție de reglementările locale) și valoarea pH-ului (6,5 - 10) nu pot fi respectate în mod fiabil de un separator de grăsimi convențional. Motivul este reprezentat de procesele de digestie biologică din separatorul de grăsimi. Se formează astfel acizi grași care dizolvă din nou grăsimile separate. Ca urmare, valoarea de descărcare pentru substanțele lipofile crește, iar valoarea pH-ului scade sub valoarea limită necesară.

O nouă caracteristică a separatorului de grăsimi brevetat este electroflotarea integrată. Prin aplicarea unei tensiuni de curent continuu, în separatorul de grăsimi are loc electroliza apei în oxigen și hidrogen. Micile bule de gaz generate intensifică efectul de flotare. Acestea aderă la grăsimi și favorizează astfel procesul de separare. Radicalii de oxigen produși, de asemenea, în timpul electrolizei oxidează parțial compușii organici dizolvați și, astfel, scad suplimentar valoarea limită pentru substanțele lipofile. Gazele în exces sunt evacuate din separatorul de grăsimi prin acoperiș. Noul separator de grăsimi este automatizat și dispune de un program de drenaj integrat.

"Sistemul este, de asemenea, potrivit pentru modernizarea sistemelor de separare a grăsimilor existente, atât pentru instalarea în clădiri, cât și pentru instalarea îngropată", adaugă Michael Zitzmann, șeful departamentului de sisteme compacte de la EnviroChemie.

Anchetă produs