Catalog

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Traductoare de cablu pentru 0,1 mm² până la 100 mm² de la Schuetz Messtechnik

Traductorul MAT1000 este utilizat pentru a măsura rezistența electrică a cablurilor, a sârmelor și a altor mostre de material în cadrul inspecției mărfurilor primite, al monitorizării producției și al asigurării calității. Proba de testare, o mostră de așa-zis metru de cablu sau de sârmă, este fixată în transductor și se măsoară rezistența electrică între cele două prize de potențial, care se află la o distanță exactă de 1000 mm.

În combinație cu dispozitivele din seria MR200/250/300C-A în special, transductorul MAT1000 poate fi utilizat pentru a măsura rezistențe electrice de la 200 m până la aproximativ mai puțin de 100 7 pe metru, ceea ce corespunde unor secțiuni transversale de aproximativ 0,1 mm² până la peste 100 mm². O distribuție omogenă a curentului, o condiție prealabilă pentru măsurători de mare precizie, este obținută prin distanța spațială dintre priza de potențial și conexiunea de curent.

Aceasta este de aproximativ opt ori mai mare decât cel mai mare diametru admisibil. Un pat stabil și rezistent la torsiune, realizat din metal ușor, care nu ruginește, cu două dispozitive de prindere fixe, asigură o fixare sigură a epruvetei. o presetare grosieră a fălcilor de prindere permite ajustarea la diametru, în timp ce pârghiile de eliberare rapidă asigură o funcționare lină a câmpului de testare.

Transductorul poate fi utilizat sub apă. O șină de ghidare din plastic inclusă în pachetul de livrare poate fi utilizată pentru a preveni căderea firelor subțiri și, prin urmare, modificările de lungime. Mai presus de toate, însă, o canelură în șina de ghidare permite protejarea epruvetei de testare împotriva curenților de aer și, prin urmare, împotriva schimbărilor rapide de temperatură și rezistență.