Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

16.06.2024 02:06

Cilindru de strângere cu arc ZSF

Cilindrii de prindere cu arc hidromecanic ZSF de la JAKOB Antriebstechnik sunt mecanisme de prindere robuste și fiabile pentru diverse aplicații.


Acestea sunt ideale pentru situațiile în care piesele mobile ale mașinilor trebuie fixate temporar, cum ar fi în construcția de dispozitive de fixare sau pentru fixarea pieselor de lucru și a sculelor. Sistemele de prindere cu arc funcționează folosind o combinație de principii mecanice și hidraulice. Forța de strângere este generată mecanic de arcuri cu discuri pretensionate, în timp ce sistemul hidraulic este necesar doar pentru a elibera elementele în vederea eliberării tijei de legătură sau a șurubului de presiune.


Prin urmare, forța de strângere rămâne constant ridicată, indiferent de presiunea uleiului sau de pierderile de scurgere, ceea ce sporește fiabilitatea operațională. Astfel, pistonul de compresie sau de întindere este influențat alternativ de ansamblul de arcuri cu disc sau de presiunea hidraulică. Pe măsură ce presiunea uleiului crește, ansamblul de arcuri se comprimă și mărește forța arcului până când este atinsă forța de strângere dorită.


Pentru a elibera pistonul de împingere sau de tracțiune, este necesară o presiune hidraulică mai mare, care este proporțională cu cursa de eliberare. Un alt avantaj este că presiunea de reglare este necesară doar pentru reglarea fină a forței în timpul asamblării inițiale. În ciclul normal de funcționare, cilindrii sunt acționați fie fără presiune, fie cu o presiune de eliberare. În cazul cilindrilor cu arc, un mandrină de strângere sau o tijă de legare este înșurubată în orificiul filetat al pistonului de tracțiune și fixată (disponibilă dintr-o singură bucată sau cu un filet special, la cerere).







Pentru funcționare este necesară doar o unitate hidraulică, care trebuie să fie echipată cu un manometru, o supapă de suprapresiune, o electrovalvă de comutare și un dispozitiv de comutare a presiunii. Sistemele de strângere cu arc hidromecanic oferă numeroase avantaje, inclusiv timpi de funcționare scurți ai unității hidraulice, costuri de achiziție reduse, siguranță operațională crescută, domenii de aplicare versatile și operare simplă.

Mai multe știri

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...

29.05.2024 01:05

Dovedită și variabilă

Piulița de strângere electrică MCA de la JAKOB Antriebstechnik oferă utilizatorului un element de...

Cum să fixați cu ușurință piesele de lucru mari și grele

27.04.2024 02:10

Viteză mare cu KG-HS

Cu seria de cuplaje KG-HS, JAKOB Antriebstechnik oferă o versiune de mare viteză a popularului cu...