Catalog

FLUKE Process Instruments GmbH

FLUKE Process Instruments GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DAkkS-Akkreditierung
  • WEEE (2002/96/EG)
  • RoHS

FLUKE Process Instruments GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DAkkS-Akkreditierung
  • WEEE (2002/96/EG)

18.04.2024 01:04

Sistemul de urmărire a reflow-ului Datapaq®

Măsurarea profilului de temperatură în producția de plăci de circuite imprimate

Măsurarea și urmărirea stabilității procesului
  • Achiziționarea de date repetabile și crearea unei analize SPC pentru a prognoza cerințele de întreținere.
  • Asigurarea și dovedirea conformității cu profilul specificat al temperaturii de lipire
  • Reglarea fină a parametrilor procesului pentru a maximiza randamentul
  • Selectarea automată a parametrilor cuptorului pentru schimbări mai rapide ale cuptorului

Cu sistemul Datapaq Reflow Tracker System, puteți monitoriza în timp real temperaturile oricărei aplicații de lipire - inclusiv a stațiilor de valuri, reflow, fază de vapori, selectivă și de retușare.

Cu acest sistem, format din termocuple specializate, înregistratoare de date, scuturi termice și software-ul Insight, puteți îmbunătăți calitatea produselor, accelera configurarea procesului, crește profiturile și reduce retușurile.
Datapaq DP5 data logger
Datapaq DP5 este un înregistrator de date de temperatură robust și fiabil. Pentru a obține un raport optim între dimensiuni și performanță sunt utilizate componente electronice de ultimă generație. Înregistratorul de date înregistrează valorile de temperatură a până la 12 termocuple cu o viteză mai mare, o rezoluție mai mare și o precizie mai mare decât era posibil anterior în industrie. Acesta este găzduit într-o carcasă masivă din aluminiu frezat, ceea ce permite o durată de viață foarte lungă și costuri de exploatare reduse.

Înregistratorul de date Datapaq DP5 oferă următoarele caracteristici

  • Interval de temperatură: -100 °C până la 1370 °C (termocuplu tip K).
  • Conectare rapidă prin intermediul unui cablu USB standard.
  • Bateria poate fi încărcată prin orice sursă de alimentare USB.
  • Pachet de baterii NiMH înlocuibil de către utilizator.
  • Design extrem de mic, cu dimensiuni mai mici de 60 mm x 12 mm (LxA).
  • Frecvență de eșantionare de numai 0,05 secunde.
  • 50.000 de valori măsurate pe canal în configurație cu 6 și 12 canale.
  • Precizie ridicată de măsurare de +/- 0,5°C
  • Operare simplă prin intermediul butoanelor de pornire/oprire.
  • Recipient de protecție împotriva căldurii
Cu o experiență de peste 35 de ani în proiectarea de protecții termice pentru aplicații în cuptoare cu temperaturi de până la 1200°C și folosind același material izolator utilizat la aparatele de înregistrare a zborurilor de avion, protecțiile termice Datapaq sunt potrivite chiar și pentru cele mai dure condiții de funcționare. Recipientele de protecție termică sunt izolate cu un material cu pori fini într-o carcasă din oțel inoxidabil de înaltă calitate, cu închideri duble ușor de utilizat. În ciuda greutății lor reduse, aceste containere de protecție termică sunt extrem de robuste, astfel încât pot rezista la temperaturile de proces necesare la fiecare execuție.
Software Insight pentru sistemul de urmărire prin reflow în versiunile Basic, Standard și Professional
Software-ul Insight este un pachet software ușor de utilizat de la Datapaq, adaptat la cerințele industriei electronice. Cu un profil tipic al temperaturii de lipire prin reflow de doar șase minute, utilizatorii nu doresc să petreacă timp suplimentar pentru a analiza profilul. Software-ul Insight oferă imediat o analiză detaliată a temperaturii.

. Software-ul Insight Basic pentru urmăritori de reflow convertește rapid și ușor datele brute în informații semnificative. Asistentul software însoțitor ghidează utilizatorii mai puțin experimentați prin fiecare etapă de analiză a profilului de temperatură. Aceasta oferă o soluție software rentabilă și ușor de utilizat, care permite analiza detaliată a profilului de lipire și generarea de rapoarte cuprinzătoare privind performanța procesului.

Software-ul Insight pentru urmăritori de reflow este soluția aleasă de mulți utilizatori. Acesta se bazează pe versiunea de bază și oferă predicția profilului și calculul rețetei ca funcții suplimentare. Aceasta extinde analiza de bază într-o soluție cu drepturi depline pentru optimizarea procesului. Software-ul "Easy oven Setup" (EOS) pentru calculul rețetelor determină setările optime ale cuptorului în câteva secunde și economisește câteva ore la fiecare schimbare.

Software-ul Insight Professional pentru Reflow Tracker este alegerea preferată pentru utilizatorii frecvenți și pentru producția în serie. Cu ajutorul conceptului Surveyor de la Datapaq, acesta elimină variabilitatea rezultatelor asociată cu utilizarea plăcilor de aur. Software-ul avansat de analiză SPC Surveyor este conceput pentru a identifica tendințele în performanța cuptorului și pentru a evita procesele care încalcă specificațiile. Combinat cu dispozitivul de transport reglabil opțional pentru senzorii Surveyor, acesta oferă o soluție completă pentru configurarea, optimizarea și monitorizarea procesului pe termen lung.
Termocuple
Termocuplele sunt o parte crucială a unui sistem de urmărire a reflow-ului Datapaq. Acestea sunt plasate în punctele critice de pe produs pentru a obține un profil clar al temperaturii în timpul procesului. Toate sondele sunt realizate din aliaje care respectă cele mai înalte standarde (ANSI MC 96.1, limite speciale de eroare) și oferă valori extrem de precise.

Mai multe știri

05.04.2023 01:00

Producția de celule solare

Caracteristici de performanță

  • Optimizarea procesului prin rezulta...