Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

28.02.2024 02:02

Fiabil și eficient din punct de vedere al costurilor

De zeci de ani, s-a dovedit pe piață ca o serie standard fiabilă și rentabilă de cuplaje cu burduf metalic: cuplajul cu burduf metalic KM de la JAKOB Antriebstechnik. Ca toate cuplajele cu burduf metalic, este rigid în direcția de rotație, dar flexibil în direcții axiale, unghiulare și radiale. În ciuda asemănărilor, cuplajele cu burduf metalic pot fi foarte diferite unele de altele. Diferențele tehnice constau, de exemplu, în alegerea burdufurilor sau în tipul de conexiune dintre burduf și butuc sau dintre burduf și arbore. JAKOB utilizează numai burdufuri cu pereți subțiri, cu mai multe straturi, fabricate din foi de oțel inoxidabil certificate. Acest lucru asigură o rigiditate torsională ridicată, ceea ce garantează o poziționare precisă și o concentricitate chiar și în condiții solicitante și asigură o transmisie a cuplului absolut fără joc între arborele de intrare și cel de ieșire. De asemenea, designul multistrat al burdufurilor face posibilă absorbția deplasărilor mari ale arborelui cu forțe de refacere reduse. Acest lucru înseamnă fiabilitate, siguranță în funcționare și durată de viață sporite.


Butucul de prindere al KM este echipat cu sistemul inovator Easy-Clamp, care facilitează glisarea cu un spațiu de montare suficient. Forța de pretensionare necesară pentru transmiterea cuplului este asigurată de un singur șurub accesibil radial pentru fiecare butuc. Această conexiune simplă și fiabilă permite o instalare fără complicații, chiar și în spații înguste, în doar câțiva pași simpli. Pentru a obține un moment de inerție de masă redus, butucii sunt fabricați din aluminiu de înaltă rezistență.


Suflul și butucul sunt conectate prin metoda de montare prin presare cu flanșă fără joc. Spre deosebire de conexiunile adezive, această metodă de îmbinare este nedelungată în condiții de funcționare critice (-40 °C până la +200 °C, substanțe chimice etc.) și poate transfera în siguranță cuplul de transmisie din fiecare poziție a burdufului către butuc.


Cuplajele cu burduf metalic din seria KM sunt disponibile cu cupluri nominale de la 0,4 (MKM) la 1300 Nm (KM).

Mai multe știri

Ambreiaje dentate cu șaibă pentru cutii de viteze

JAKOB Antriebstechnik GmbH oferă cinci cuplaje diferite din oțel inoxidabil ca serii standard: cu...

10.09.2024 01:05

Cupla de siguranță SKB

Ingineria mecanică modernă se străduiește să obțină componente din ce în ce mai compacte, cu o de...

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...