Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

01.02.2024 01:02

Cum se selectează un cuplaj servo adecvat

La selectarea unui ambreiaj adecvat pentru sistemul de transmisie trebuie să se țină seama de diverși factori. O atenție deosebită trebuie acordată intervalului de cuplu necesar, decalajului și temperaturilor ambientale ale ambreiajului.

În primul rând, se determină cuplul maxim necesar. Ambreiajul trebuie selectat în consecință, fiind evitată utilizarea permanentă în domeniul de suprasarcină sau de limită absolută.

Nealinierea joacă un rol decisiv în ceea ce privește durata de viață a ambreiajului. Prin urmare, o aliniere precisă este esențială, deoarece o aliniere mai mare reduce speranța de viață a cuplajului. Deosebirea laterală compensabilă variază de obicei între 0,15 și 0,3 mm și depinde în mare măsură de numărul de arbori cu burduf. De exemplu, o cuplare cu 4 arbori are valori de dezaliniere posibile semnificativ mai mari decât o cuplare cu 2 arbori. În general, decalajul lateral este factorul decisiv după cuplu, deoarece are un efect considerabil asupra transmiterii puterii. Un decalaj ridicat poate duce la o funcționare instabilă, care, la rândul său, se poate manifesta printr-o uzură mai mare, mai mult zgomot sau chiar prin deteriorarea întregii transmisii.

Măsurarea temperaturii maxime de funcționare ar trebui să ia în considerare, de asemenea, posibila dezvoltare de căldură a mașinii și a componentelor sale în timpul funcționării. Alegerea materialului de cuplare este, de asemenea, importantă în acest context. De exemplu, aluminiul ușor folosit adesea este înlocuit cu componente din oțel inoxidabil la temperaturi foarte ridicate.

Alegerea tipului de butuc, dimensiunile posibile ale cuplajului sau dacă trebuie instalat un element de siguranță sunt, de asemenea, întrebări importante.


Odată ce toate criteriile au fost luate în considerare, se poate selecta un cuplaj adecvat. JAKOB Antriebstechnik oferă, de asemenea, un configurator care ghidează clientul prin aceste întrebări și oferă cuplaje posibile. În cazul în care există incertitudini, producătorul va fi bucuros să ofere consultanță.

Mai multe știri

27.04.2024 02:10

Viteză mare cu KG-HS

Cu seria de cuplaje KG-HS, JAKOB Antriebstechnik oferă o versiune de mare viteză a popularului cu...

Cuplajele cu burduf metalic versatile din seriile KG-VA, KGH și KGE de la JAKOB Antriebstechnik a...

Transmiterea fiabilă și precisă a cuplului este crucială pentru acționările de precizie ale mașinilor de tăiat transversale. Acest lucru este garantat prin utilizarea cuplajelor cu burduf din oțel cu o conexiune arbore-cubo cu blocare prin frecare.

Gama de produse Jakob de cuplaje din elastomer a fost extinsă pentru a include o nouă variantă, E...

Cuplul de siguranță dovedit din seria SKB-KP este utilizat de zeci de ani ca protecție mecanică p...

De zeci de ani, s-a dovedit pe piață ca o serie standard fiabilă și rentabilă de cuplaje cu burdu...