Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

22.01.2024 01:01

Cuplaj cu burduf metalic KSS

Utilizarea cuplajelor cu burduf metalic rigid la torsiune în bancuri de încercare speciale de mare viteză

Pentru testarea rulmenților se utilizează platforme speciale de testare de mare viteză. În cadrul acestor teste, efectele diferiților lubrifianți asupra proprietăților de alunecare ale rulmenților sunt verificate în cadrul unui test de anduranță.

Proiectarea unui astfel de banc de încercare trebuie să îndeplinească diferite cerințe. Acționarea este supusă unor condiții speciale. În plus față de un rulment care să nu fie supus forțelor laterale, cuplajul este o componentă care nu trebuie subestimată. În acest caz, proprietățile cheie sunt rigiditatea torsională absolută, proprietățile bune de amortizare și, bineînțeles, compensarea precisă și aproape fără forță a tuturor denaturărilor dintre capetele de arbore.


Cuplajele flexibile rigide în torsiune sunt, în general, cele mai potrivite pentru astfel de aplicații. Burdufurile metalice subțiri au proprietăți de amortizare a vibrațiilor, precum și proprietăți de egalizare. Flexibilitatea ridicată a cuplajelor KSS de la Jakob, cu burdufurile lor dublu ondulate și piesa intermediară dreaptă, precum și asamblarea fără probleme a cuplajului prin utilizarea bucșelor conice ca și conexiune arbore-curbă, garantează transmiterea fiabilă a tuturor forțelor și cuplurilor, chiar și în cazul diametrelor mici ale arborelui și fără o cheie cu pană suplimentară. Construcția simetrică din punct de vedere rotațional asigură un comportament de funcționare dinamic excelent, chiar și la viteze foarte mari. Rigiditatea torsională ridicată și forțele de restabilire foarte reduse în cazul unei dezalinieri a arborelui, precum și momentul de inerție redus caracterizează acest tip de cuplaj. Sunt posibile cupluri de la 25 la 2600 Nm. Manopera de cea mai bună calitate și materialele utilizate fac din cuplajele KSS o componentă fiabilă și economică.

Pe lângă bancurile de testare, de exemplu, acestea sunt utilizate frecvent și în servoacționări și acționări.

Mai multe știri

27.04.2024 02:10

Viteză mare cu KG-HS

Cu seria de cuplaje KG-HS, JAKOB Antriebstechnik oferă o versiune de mare viteză a popularului cu...

Cuplajele cu burduf metalic versatile din seriile KG-VA, KGH și KGE de la JAKOB Antriebstechnik a...

Transmiterea fiabilă și precisă a cuplului este crucială pentru acționările de precizie ale mașinilor de tăiat transversale. Acest lucru este garantat prin utilizarea cuplajelor cu burduf din oțel cu o conexiune arbore-cubo cu blocare prin frecare.

Gama de produse Jakob de cuplaje din elastomer a fost extinsă pentru a include o nouă variantă, E...

Cuplul de siguranță dovedit din seria SKB-KP este utilizat de zeci de ani ca protecție mecanică p...

De zeci de ani, s-a dovedit pe piață ca o serie standard fiabilă și rentabilă de cuplaje cu burdu...