Catalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Precizie în curbă, fiabilă pe linia dreaptă

Nou de la norelem: Ghidaje cu role liniare

Ghidajele liniare sunt utilizate în multe domenii în care corpurile trebuie să fie deplasate cu o forță și o frecare cât mai reduse, de exemplu în industria alimentară sau a ambalajelor sau pe ușile interioare ale navelor sau trenurilor. Norelem oferă acum și ghidaje liniare cu role, împărțite în patru familii de produse.

Ghidajele liniare cu role oferite de norelem includ șine de ghidare liniare drepte și curbe, realizate din oțel călit și lucios, precum și două variante de cărucioare de ghidare cu role potrivite. Ghidajele liniare cu role sunt disponibile în două dimensiuni, care diferă în ceea ce privește dimensiunile înălțimii și lățimii șinelor de ghidare liniară.


Șine de ghidare liniară

norelem oferă șinele de ghidare liniară cu și fără caneluri. În varianta cu canelură pe ambele fețe, șinele pot fi asamblate cu ușurință cu ajutorul unei chei cu peniță cu vârful înfundat. Acest lucru permite ca șinele să fie înșurubate direct pe o suprafață plană. În plus, alinierea precisă cu ajutorul unei chei cu pană facilitează trecerea peste îmbinare. Toate șinele de ghidare liniară cu caneluri de cheiță pot fi combinate după cum este necesar pentru a crea geometrii complexe din șine de ghidare liniară curbe și drepte. În cazul versiunilor cu cheiță, cheile de pană sunt incluse în pachetul de livrare, la fel ca și dopurile care acoperă șuruburile din șine și le protejează împotriva murdăriei și a corpurilor străine. norelem oferă, de asemenea, șine de ghidare liniară drepte fără cheiță și în trei lungimi standard de 500, 1.000 și 2.000 mm.1.000 și 2.000 mm, dar și în lungimi de până la 4.000 mm, la cererea clientului.

Șinele de ghidare liniară pot fi înșurubate de sus și pot fi echipate cu unul sau mai multe șine de ghidare cu role.



rucioare de ghidare cu role

Cărucioarele de ghidare cu role 21350 au un mecanism simplu care permite o compensare de aproximativ 0,05 mm. Prin urmare, pot fi utilizate numai șine de ghidare liniară drepte. Pe de altă parte, mecanismul de nivelare al căruciorului cu role 21351 permite o marjă de toleranță de aprox. 0,5 mm. Acest lucru face posibilă deplasarea pe șine de ghidare liniară drepte și curbe. Aici accelerația maximă este de 50 m/s², iar viteza maximă de deplasare este de 5 m/s. Datorită mecanismului integrat de pretensionare unilaterală, rolele se adaptează întotdeauna la conturul șinei. Acest lucru înseamnă că secțiunile drepte și curbele pot fi parcurse cu o rezistență constantă la deplasare, fără joc, iar uzura ghidajelor cu role este redusă la minimum. Nu este necesară ajustarea rolelor la lățimea șinei cu ajutorul unui știft excentric. Cărucioarele de ghidare a rolelor pot fi pur și simplu împinse pe șină. În acest caz, toate cărucioarele se deplasează uniform și fără ca rolele să alunece pe șine.




Mai multe știri

Un camion plin de inovații
Soluția pentru procese de prelucrare fără erori
Cleme cu eliberare rapidă ca elemente de legătură în sistemul de schimbare rapidă de la norelem

30.10.2023 01:05

Inginerul nou-venit 2023
Trei candidați în finala incitantă de la Motek, echipele câștigătoare - powered by norelem

27.09.2023 01:00

norelem la Motek 2023
Produse remarcabile de la norelem și proiecte interesante în cadrul Concursului pentru debutanți în inginerie

Fie că este vorba de uși glisante, sertare, șine de glisare sau glisiere de glisare - domeniile d...