Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

09.09.2023 00:09

Cuplaj cu burduf metalic KM

Fiabil și ieftin

S-a dovedit pe piață timp de decenii ca o serie standard fiabilă și ieftină de cuplaje cu burduf metalic: cuplajul cu burduf metalic KM de la JAKOB Antriebstechnik. Ca toate cuplajele cu burduf metalic, este rigid în direcția de rotație, dar flexibil în direcțiile axiale, unghiulare și radiale. Cu toate acestea, în ciuda asemănărilor, cuplajele cu burduf metalic diferă uneori foarte mult unele de altele. Diferențele tehnice constau, de exemplu, în alegerea burdufului sau în tipul de conexiune dintre burduf și butuc sau dintre burduf și arbore. JAKOB, de exemplu, utilizează numai burdufuri cu pereți subțiri, cu mai multe straturi, fabricate din foi de oțel inoxidabil certificate. Acest lucru are ca rezultat o rigiditate ridicată a arcului de torsiune. Acest lucru asigură o precizie ridicată de poziționare și de concentricitate chiar și în condiții dificile, garantând o transmisie a cuplului absolut lipsită de joc între arborele de intrare și cel de ieșire. Designul cu mai multe straturi al burdufului are ca rezultat, de asemenea, capacitatea de a absorbi dezalinieri mari ale arborelui cu forțe de refacere totuși mici. Acest lucru înseamnă un plus de fiabilitate, siguranță în funcționare și durată de viață.



Butucul de prindere al KM este echipat cu sistemul inovator Easy-Clamp, care permite o introducere ușoară cu un spațiu de montare suficient. Forța de pretensionare necesară pentru transmiterea cuplului este asigurată de un singur șurub accesibil radial pentru fiecare butuc. Această conexiune simplă și fiabilă permite o instalare fără complicații, cu câțiva pași simpli, chiar și în condiții de înghesuială. Pentru a obține cel mai mic moment de inerție de masă posibil, butucii sunt fabricați din aluminiu de înaltă rezistență.



Suflul și butucul sunt conectate prin metoda de fixare prin presare cu flanșă fără joc. Spre deosebire de conexiunile lipite, această metodă de îmbinare are o rezistență nelimitată la oboseală în condiții critice de funcționare (-40°C până la +200°C, substanțe chimice etc.) și poate transfera în siguranță cuplul de transmisie din fiecare poziție a burdufului în butuc.



Cuplajele cu burduf metalic din seria KM sunt disponibile de la cupluri nominale de la 0,4 la 1300Nm.



Mai multe știri

Ambreiaje dentate cu șaibă pentru cutii de viteze

JAKOB Antriebstechnik GmbH oferă cinci cuplaje diferite din oțel inoxidabil ca serii standard: cu...

10.09.2024 01:05

Cupla de siguranță SKB

Ingineria mecanică modernă se străduiește să obțină componente din ce în ce mai compacte, cu o de...

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...