Catalog

Maxon Motor AG

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

08.07.2023 01:07

Tehnologie medicală care se mișcă - Alain Berset vizitează maxon

Sachseln/OW. - Sachseln iunie 2023.

Președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, a vizitat șantierul maxon din Sachseln, împreună cu consilierul de stat Erich Ettlin, președintele Comisiei pentru securitate socială și sănătate (SGK) și alți colegi din cadrul Consiliilor de stat. Scopul vizitei a fost acela de a obține o imagine de ansamblu asupra unei companii inovatoare care activează în domeniul tehnologiei medicale.

Președintele Alain Berset a acceptat invitația consilierului de stat Erich Ettlin, care prezidează Comisia pentru securitate socială și sănătate și care se afla într-o retragere de două zile în cantonul său natal Obwalden, împreună cu colegii săi.

Întrucât maxon reprezintă antreprenoriatul inovator și, printre altele, are o contribuție semnificativă și în domeniul tehnologiei medicale, a fost o alegere firească pentru vizita grupului. Directorul general al grupului maxon, Eugen Elmiger, și Daniel von Wyl, managerul sitului maxon Sachseln, au prezentat istoria și dezvoltarea companiei, domeniile de activitate și viziunile sale.

Tehnologie medicală care salvează vieți

Un accent deosebit a fost pus pe tehnologia medicală. În timpul pandemiei corona, de exemplu, producția de acționări pentru echipamente de testare respiratorie și de laborator a funcționat la turație maximă. maxon a avut astfel o contribuție importantă în timpul crizei. Eugen Elmiger a subliniat, de asemenea, importanța diviziei de tehnologie medicală, inclusiv în ceea ce privește cifra de afaceri. Directorul general vede acest sector ca pe o piață în creștere importantă și a prezentat diverse aplicații în domeniul tehnologiei medicale și al roboticii care îmbunătățesc calitatea vieții.

Și pe plan intern, maxon are, în mod firesc, sănătatea oamenilor la inimă. Daniel von Wyl a arătat ce măsuri sunt luate pentru a oferi angajaților un mediu de lucru sănătos și sigur. Printre exemplele de promovare a sănătății la locul de muncă se numără exercițiile regulate de echilibrare, ergonomia la locul de muncă ca aspect important, atelierele de reziliență oferite, punerea în aplicare a unei campanii de sensibilizare pentru un somn sănătos, vaccinări gratuite împotriva gripei, oferte pentru activități sportive, lecții de yoga, precum și săli de fitness și acum și de odihnă.

Legătura și potențialul de sinergie dintre tehnologia medicală și cea spațială, un alt domeniu de activitate important pentru maxon, a fost, de asemenea, un subiect de discuție: de exemplu, atunci când vine vorba de prelucrarea materialului titan pentru aplicații spațiale, care poate fi utilizat și în implantologie datorită compatibilității sale cu corpul uman.

Titan, care este și numele celei mai mari luni a lui Saturn, va fi, de asemenea, ținta misiunii spațiale Dragonfly planificată de NASA în 2027. Motoarele maxon vor fi la bord - o ultimă privire în viitor.

Vizită în departamente

După prezentări, a început turul companiei, care a condus prin departamentele de producție și laboratoarele de testare. Vizitatorii au putut experimenta progresul și tehnologia și au avut ocazia să cunoască în exclusivitate activitățile din camera curată pentru tehnologia medicală, au ținut în mână cele mai mici motoare pentru chirurgia vasculară și motoare de mari dimensiuni pentru utilizare în mobilitate. În laboratorul de testare au fost apoi prezentate simulări. De exemplu, un motor maxon în funcțiune dintr-o misiune planificată de explorare a Lunii a fost scufundat într-un container plin cu azot lichid la -196 grade Celsius și a continuat să se rotească fără probleme.

După un tur detaliat al producției, vizita s-a încheiat în mod plăcut cu un aperitiv și o priveliște a lacului Sarnen. Președintele Alain Berset i-a mulțumit lui Daniel von Wyl pentru cuvintele sale de laudă la adresa politicii liberale a Elveției în materie de pandemie.

Mai multe știri

Specialistul în acționări maxon prezintă noi puncte de atracție și publică catalogul de produse 2023/2024 cu peste 600 de pagini la Hannover Messe (17.04.-21.04.2023). Printre punctele de atracție se numără noul ECX PRIME 6 și noile mărimi 65 și 85 din seria de motoare DT fără ramă EC.