Catalog

Langzauner GmbH

Langzauner GmbH

Langzauner GmbH

19.03.2023 01:03

Presă multiproces cu cursă scurtă: Inovație de la Langzauner Perfect

Depășirea limitelor fizice și îndrăzneala de a face ceva nou - aceasta este sarcina pe care și-a propus-o echipa Langzauner cu dezvoltarea unei prese de 2600 t cu cursă scurtă pentru Centrul de Tehnologie a Compozitelor Termoplastice "TTC" din cadrul Institutului Leibniz pentru Materiale Compozite GmbH (IVW).

Pentru a permite dezvoltarea de componente la scară 1:1, a fost inaugurată o nouă eră în domeniul preselor de formare multiproces!

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ DIN AUSTRIA SUPERIOARĂ

Producția de structuri ultraușoare și multifuncționale devine din ce în ce mai importantă ca tehnologie a viitorului, împotriva schimbărilor climatice și pentru tehnologia hidrogenului, precum și în domeniul aerospațial. Langzauner Perfect este cu atât mai mândră de noua presă multiproces cu cursă scurtă, care a fost realizată pentru prima dată pentru unitatea de cercetare din Kaiserslautern. - Tehnologia inovatoare este acum o componentă a gamei de produse Langzauner pentru clienții din industria aerospațială, auto și sportivă.

"Cifrele-cheie solicitate au împins cu adevărat echipa noastră la limită. Suntem cu atât mai mândri să putem oferi acum un salt tehnologic din sectorul cercetării către clienții noștri industriali datorită unei mari dorințe de performanță și de investiție" - Alexander Wiesner, director de vânzări la Langzauner.

CONTROLUL PARALELISMULUI ÎNALTĂ REACTIVITATE ȘI LOOPUL DE CONTROL SCURT
Cu noua presă cu cursă scurtă, Langzauner a creat un sistem extrem de reactiv care atinge valori în ceea ce privește precizia și frecvența controlului paralelismului care sunt unice pe piață.

Cu ajutorul controlului paralelismului extrem de reactiv, se exercită o influență directă asupra proprietăților materialului în timpul procesului de presare.
Datorită unei bucle de control incomparabil de scurte, se obțin timpi de reacție extraordinari în timpul procesului de presare.
Cu viteze de deplasare de 800 mm/s, durata ciclului și viteza procesului sunt reduse la minimum.
Creșterea presiunii până la forța maximă de presare în mai puțin de 1s
Precizii de paralelism de 0,007 mm (7 µm)
Pentru a putea cartografia buclele de control la această viteză de procesare unică, Langzauner se bazează pe o unitate centrală de procesare de la un producător renumit. Numai cu acest CPU se poate obține performanța ridicată a procesorului pentru bucla de control scurtă.

Cuptorul cu infraroșu INOVATIV reduce consumul de energie
Un cuptor cu infraroșu poziționat direct în spatele presei cu o suprafață a elementului de încălzire de 2 x (3.250 mm x 2.250 mm) permite încălzirea semifabricatelor termoplastice plate, cu dimensiuni de până la 3.000 mm x 2.000 mm. Combinat cu o unitate liniară cu acțiune rapidă, acesta asigură un transport rapid și sigur al semifabricatelor compozite din fibre care urmează să fie prelucrate în presă. Presa este echipată cu o zonă de strângere de dimensiuni generoase de 2.000 mm x 3.000 mm.

Până la 30 de zone de pe câmpul de încălzire cu infraroșu pot fi controlate și încălzite individual prin intermediul sistemului de control al presei. Sunt încălzite numai acele zone care sunt acoperite cu material:

Consumul de energie este redus considerabil.

Controlul zonelor de la zero la 100 % per câmp de încălzire: este posibilă ajustarea directă la grosimea materialului.
Cu această dezvoltare ulterioară, Langzauner își subliniază puterea inovatoare în domeniul reducerii emisiilor pentru prelucrarea compozitelor. Clienții beneficiază în prezent de consumul redus de energie atât din punct de vedere monetar, în ceea ce privește costurile de producție, cât și pe termen lung, în ceea ce privește obiectivele ambițioase privind emisiile.

Mai multe știri

23.03.2024 05:25

100 de ani de Langzauner

Langzauner dezvoltă și produce mașini de precizie de incredibil de 100 de ani și este deja condus...

JEC World reunește întregul lanț valoric al industriei materialelor compozite la Paris, în perioa...

Presele de laborator perfectLAB de la Langzauner stabilesc standarde în dezvoltarea materialelor compozite. De zeci de ani, principalii producători de fibre din industrie, institutele de cercetare și universitățile se bazează pe expertiza noastră.