Catalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - senzorul de putere ajută la economisirea energiei

ECap de la TELE Haase este un senzor de putere compatibil cu comunicațiile pentru măsurarea precisă a valorilor analogice pentru procesarea digitală a datelor. Acesta transmite datele măsurate prin Modbus către un PLC sau prin intermediul unui modul IoT către cloud și poate fi utilizat în mod universal datorită funcționalității sale flexibile. Instalat ulterior fără mari eforturi, senzorul de putere colectează toate datele digitale relevante pentru optimizarea mașinilor și sistemelor și ajută clienții să economisească energie - ceea ce este benefic atât pentru mașini, cât și pentru buget.

Măsurați și optimizați consumul de energie
TELE eCap ajută clienții să utilizeze energia în mod judicios și să reducă cheltuielile operaționale. Măsurarea precisă a valorilor electrice analogice, care sunt citite de la mașină cu ajutorul eCap, oferă utilizatorului o bază de date fiabilă care poate fi procesată digital, pregătită pentru analiză și vizualizată. Cu aplicabilitate universală, eCap oferă informațiile potrivite pentru multe domenii de aplicare diferite. Datorită transmiterii rapide a datelor, eCap permite o reacție imediată la schimbarea circumstanțelor. În acest fel, datele digitale obținute nu numai că protejează echipamentul de deteriorări sau defecțiuni, dar ajută și la optimizarea eficienței și performanței.

eCap este ideal pentru:
  • Managementul energiei
  • Creșterea eficienței energetice
  • Echilibrarea sarcinii
  • Monitorizarea proceselor și a instalațiilor
  • Întreținerea predictivă
  • Datele ca factor decisiv

ECap măsoară tensiunea și curentul cu o rezoluție foarte mare și calculează multe alte valori, cum ar fi puterea, factorul de putere, energia sau frecvența. Comunicarea are loc prin Modbus RTU. În cazul în care datele de măsurare de la mașini și sisteme sunt digitalizate, valorile de prag și funcțiile sistemului pot fi setate prin intermediul cloud-ului sau al unui PLC prin intermediul unui software. În plus, datele pot fi înregistrate și utilizate pentru extragerea datelor. Acest lucru îi oferă utilizatorului:m posibilitatea de a efectua analize, de a lua decizii de perspectivă pentru a optimiza performanța aplicației sale.

ECap

poate fi combinat cu PLC-uri, gateway-uri IoT sau sisteme similare, în funcție de aplicație

.

eCap impresionează prin performanțe tehnice ridicate:
Rezoluție excelentă de eșantionare: 24 biți
Sensibilitate foarte ridicată: 1/100

.

000 FMR
Frecvență de eșantionare ridicată: 9.800 eșantioane/s
Precizie foarte mare: până la 0,01 %
Intrare digitală pentru integrarea locală a unor funcții de monitorizare suplimentare.
Ieșire digitală pentru activarea locală a dispozitivului monitorizat, de exemplu, o unitate sau un releu de protecție.


Instalare și personalizare convenabilă
eCap are o lățime de instalare compactă de 45 mm/1,8 inch și poate fi ușor de parametrizat pe partea frontală a dispozitivului cu ajutorul unei șurubelnițe, în stare decuplată. Funcțiile specifice clienților sunt ușor de implementat și oferă o imagine digitală precisă a valorilor și tendințelor analogice. Actualizările firmware-ului se efectuează prin Modbus RTU.

Cu PLC sau modul IoT
Un exemplu de aplicație pentru TELE eCap este combinația cu un PLC. Aici, valorile electrice analogice sunt citite de la mașină, convertite în valori digitale și transmise prin cablu (Modbus RTU) către un maestru Modbus. Această variantă permite clientului să acceseze datele digitale direct la fața locului și să reacționeze prompt la activitatea mașinii.

Dacă eCap este combinat cu un modul IoT, datele colectate de la mașini pot fi transferate în cloud prin intermediul unei conexiuni la internet. În acest fel, utilizatorii cu diverse dispozitive (PC, tabletă, telefon mobil etc.) pot accesa datele de măsurare digitală de oriunde din lume. În practică, eCap poate fi integrat atât în sistemele noi, cât și în cele existente (retrofit).