Catalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Calculator pentru mărimi fizice de umiditate și punct de rouă la presiune

Noul Humidity Calculator de la E+E Elektronik calculează toți parametrii relevanți legați de umiditate, precum și punctul de rouă sub presiune.

Cu ajutorul calculatorului de umiditate de la E+E Elektronik, calculele complexe de umiditate pot fi efectuate cu ușurință și în timp real. Acest instrument de calcul gratuit funcționează online în orice browser recent și poate fi instalat, de asemenea, sub formă de aplicație pe smartphone-uri sau pe un PC. Cu ajutorul programului practic de calcul pot fi calculați până la 15 parametri legați de umiditate. În plus, calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator dispune de un mod de calcul separat pentru determinarea punctului de rouă sub presiune.

Calculul umidității, inclusiv incertitudinea de măsurare

Pe baza a trei mărimi fizice cunoscute (presiune, temperatură și un măsurand de umiditate), E+E Humidity Calculator calculează până la 15 parametri legați de umiditate, cum ar fi punctul de rouă, punctul de îngheț, umiditatea absolută, entalpia etc. O diferență semnificativă față de alte calculatoare de umiditate este faptul că E+E Humidity Calculator ia în considerare și incertitudinea de măsurare și, prin urmare, asigură rezultate deosebit de practice.

Pe lângă calcularea și conversia mărimilor fizice ale umidității, E+E Humidity Calculator poate fi utilizat și pentru a simula comportamentul valorilor umidității în funcție de modificarea condițiilor de presiune și temperatură. Pentru calcule realiste, ca mediu purtător se poate selecta aerul și alte 10 gaze (inclusiv argon, CO2, heliu și metan).

Formulele de conversie, inclusiv calculul incertitudinii, se bazează pe teoriile comune ale umidității și au fost validate de laboratorul de calibrare acreditat E+E Elektronik.

Calculator practic al punctului de rouă

Pe lângă calculul umidității, calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator dispune de un mod de calcul separat pentru calcularea punctului de rouă în sistemele de aer comprimat. Astfel, este ușor de determinat modificarea temperaturii punctului de rouă în funcție de presiunea gazului.

Ușor de utilizat și funcțional

Calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator este ușor și intuitiv în utilizare și oferă un set bogat de funcții utile. De exemplu, unitățile de măsură ale mărimilor fizice pot fi convertite din SI în sistemul de unități de măsură al SUA cu un singur clic sau pot fi definite individual pentru fiecare mărime fizică. Utilizatorii pot adapta lista de mărimi fizice calculate în funcție de propriile nevoi prin afișarea sau ascunderea liniilor individuale. Rezultatele calculelor pot fi exportate ca fișiere PDF sau Excel și, de asemenea, pot fi trimise prin e-mail. Un clic pe butonul Reset șterge toate calculele și restabilește lista inițială de măsurări.

Calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator este accesibil pe site-ul humidity-calculator.epluse.com.

Mai multe știri

Cu un trio format din CDS201, HTS201 și TES201, specialistul austriac în senzori E+E Elektr...

Cu noul HTS801, E+E Elektronik lansează cel mai puternic senzor de umiditate și temperatură pentr...

Modul de detecție digitală pentru măsurarea rentabilă a umidității și temperaturii

Mod...

de la 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Sala 3, Stand F31 - F32

<...

Producătorul austriac de senzori E+E Elektronik își extinde portofoliul de elemente de detecție d...

Elementul de detecție TEE501 oferă o precizie de măsurare excelentă de până la ±0,2 °C și este ușor de integrat datorită carcasei sale DFN de dimensiuni reduse.