Catalog

E+E Elektronik GmbH

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Calculator pentru mărimi fizice de umiditate și punct de rouă la presiune

Noul Humidity Calculator de la E+E Elektronik calculează toți parametrii relevanți legați de umiditate, precum și punctul de rouă sub presiune.

Cu ajutorul calculatorului de umiditate de la E+E Elektronik, calculele complexe de umiditate pot fi efectuate cu ușurință și în timp real. Acest instrument de calcul gratuit funcționează online în orice browser recent și poate fi instalat, de asemenea, sub formă de aplicație pe smartphone-uri sau pe un PC. Cu ajutorul programului practic de calcul pot fi calculați până la 15 parametri legați de umiditate. În plus, calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator dispune de un mod de calcul separat pentru determinarea punctului de rouă sub presiune.

Calculul umidității, inclusiv incertitudinea de măsurare

Pe baza a trei mărimi fizice cunoscute (presiune, temperatură și un măsurand de umiditate), E+E Humidity Calculator calculează până la 15 parametri legați de umiditate, cum ar fi punctul de rouă, punctul de îngheț, umiditatea absolută, entalpia etc. O diferență semnificativă față de alte calculatoare de umiditate este faptul că E+E Humidity Calculator ia în considerare și incertitudinea de măsurare și, prin urmare, asigură rezultate deosebit de practice.

Pe lângă calcularea și conversia mărimilor fizice ale umidității, E+E Humidity Calculator poate fi utilizat și pentru a simula comportamentul valorilor umidității în funcție de modificarea condițiilor de presiune și temperatură. Pentru calcule realiste, ca mediu purtător se poate selecta aerul și alte 10 gaze (inclusiv argon, CO2, heliu și metan).

Formulele de conversie, inclusiv calculul incertitudinii, se bazează pe teoriile comune ale umidității și au fost validate de laboratorul de calibrare acreditat E+E Elektronik.

Calculator practic al punctului de rouă

Pe lângă calculul umidității, calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator dispune de un mod de calcul separat pentru calcularea punctului de rouă în sistemele de aer comprimat. Astfel, este ușor de determinat modificarea temperaturii punctului de rouă în funcție de presiunea gazului.

Ușor de utilizat și funcțional

Calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator este ușor și intuitiv în utilizare și oferă un set bogat de funcții utile. De exemplu, unitățile de măsură ale mărimilor fizice pot fi convertite din SI în sistemul de unități de măsură al SUA cu un singur clic sau pot fi definite individual pentru fiecare mărime fizică. Utilizatorii pot adapta lista de mărimi fizice calculate în funcție de propriile nevoi prin afișarea sau ascunderea liniilor individuale. Rezultatele calculelor pot fi exportate ca fișiere PDF sau Excel și, de asemenea, pot fi trimise prin e-mail. Un clic pe butonul Reset șterge toate calculele și restabilește lista inițială de măsurări.

Calculatorul de umiditate E+E Humidity Calculator este accesibil pe site-ul humidity-calculator.epluse.com.

Mai multe știri

Elementul de detecție TEE501 oferă o precizie de măsurare excelentă de până la ±0,2 °C și este ușor de integrat datorită carcasei sale DFN de dimensiuni reduse.
Sonda digitală de umiditate și temperatură HTP501 este optimizată pentru condiții de mediu dificile și este potrivită pentru temperaturi de până la 120 °C (248 °F).
Senzorul de imersie MOP301 de la E+E Elektronik măsoară cu precizie umiditatea din uleiul de transformator, de lubrifiere sau hidraulic, precum și din motorină. Acesta este utilizat pentru întreținerea preventivă a instalațiilor și utilajelor. Senzorul din oțel inoxidabil poate fi utilizat în uleiuri cu temperaturi de până la 120 °C și o presiune de 20 bar. Datele de măsurare a activității apei, a temperaturii și a conținutului absolut de apă sunt disponibile prin intermediul interfeței RS485 cu protocol Modbus RTU.
Laboratorul de calibrare al specialistului în senzori E+E Elektronik a fost însărcinat de Biroul Federal Austriac de Metrologie și Măsurători (BEV) să furnizeze standardul național de măsurare (etalon) pentru concentrația de CO2. Acest lucru face ca experții în calibrare din Engerwitzdorf să devină cea mai înaltă autoritate metrologică din țară pentru o altă mărime fizică după umiditate, punctul de rouă și viteza aerului. În calitate de institut desemnat de BEV, E+E Elektronik este autorizat să efectueze etalonări speciale la nivelul unui institut național de metrologie pentru aceste mărimi fizice.
Senzorul de umiditate și temperatură EE212 de la E+E Elektronik este potrivit pentru sarcini de măsurare dificile în tehnologia climatică, agricultură și industria farmaceutică. Datorită designului modular al sondei, modulul de detecție poate fi înlocuit cu ușurință direct la fața locului, dacă este necesar. Acoperirea senzorului E+E, alegerea largă de capace de filtrare și carcasa robustă IP65 / NEMA 4 asigură măsurători precise și fiabile chiar și în condiții de lucru dificile.