Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

12.06.2022 02:06

Fiabil și ieftin

S-a dovedit pe piață timp de zeci de ani și este o serie standard fiabilă și ieftină printre cuplajele cu burduf metalic: Cuplajul cu burduf metalic KM de la JAKOB Antriebstechnik. Ca toate cuplajele cu burduf metalic, este rigid în direcția de rotație, dar flexibil în direcțiile axială, unghiulară și radială. În ciuda asemănărilor, cuplajele cu burduf metalic diferă uneori foarte mult unele de altele. Diferențele tehnice constau, de exemplu, în alegerea burdufurilor sau în tipul de conexiune dintre burduf și butuc sau dintre burduf și arbore. JAKOB utilizează numai burdufuri cu pereți subțiri, cu mai multe straturi, fabricate din foi de oțel inoxidabil certificate. Acest lucru determină o rigiditate torsională ridicată. Acest lucru asigură un nivel ridicat de poziționare și concentricitate chiar și în condiții dificile, ceea ce garantează o transmisie a cuplului absolut fără joc între arborele de intrare și cel de ieșire. Designul cu burdufuri multistrat permite, de asemenea, ca deplasările mari ale arborelui să fie absorbite în timp ce forțele de refacere sunt încă mici. Acest lucru înseamnă un plus de fiabilitate, siguranță în funcționare și durată de viață.

Butucul de strângere al KM este echipat cu sistemul inovator Easy-Clamp-System, care permite împingerea ușoară a acestuia cu un spațiu liber suficient. Forța de pretensionare necesară pentru transmiterea cuplului este garantată de un singur șurub, accesibil radial, pentru fiecare butuc. Această conexiune simplă și fiabilă permite o instalare fără complicații în doar câțiva pași, chiar și în spații restrânse. Pentru a obține cel mai mic moment de inerție de masă posibil, butucii sunt fabricați din aluminiu de înaltă rezistență.

Conexiunea dintre burduf și butuc se realizează cu ajutorul procesului de presare cu flanșă fără joc. Spre deosebire de conexiunile adezive, acest proces de îmbinare are o rezistență nelimitată la oboseală în condiții critice de funcționare (-40 ° C până la + 200 ° C, substanțe chimice etc.) și poate introduce în siguranță cuplul de transmisie al fiecărui strat de burduf în butuc.

Cuplajele cu burduf metalic din seria KM sunt disponibile cu cupluri nominale de la 0,4 la 1300Nm.

Mai multe știri

Gama de produse Jakob de cuplaje din elastomer a fost extinsă pentru a include o nouă variantă, E...

Cuplul de siguranță dovedit din seria SKB-KP este utilizat de zeci de ani ca protecție mecanică p...

De zeci de ani, s-a dovedit pe piață ca o serie standard fiabilă și rentabilă de cuplaje cu burdu...

La selectarea unui ambreiaj adecvat pentru sistemul de transmisie trebuie să se țină seama de diverși factori. O atenție deosebită trebuie acordată intervalului de cuplu necesar, decalajului și temperaturilor ambientale ale ambreiajului.

22.01.2024 01:10

Cuplaj cu burduf metalic KSS
Utilizarea cuplajelor cu burduf metalic rigid la torsiune în bancuri de încercare speciale de mare viteză
Ușor de asamblat