Catalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

13.04.2022 01:04

Senzor digital de imersie pentru determinarea umidității uleiului

Senzorul de imersie MOP301 de la E+E Elektronik măsoară cu precizie umiditatea din uleiul de transformator, de lubrifiere sau hidraulic, precum și din motorină. Acesta este utilizat pentru întreținerea preventivă a instalațiilor și utilajelor. Senzorul din oțel inoxidabil poate fi utilizat în uleiuri cu temperaturi de până la 120 °C și o presiune de 20 bar. Datele de măsurare a activității apei, a temperaturii și a conținutului absolut de apă sunt disponibile prin intermediul interfeței RS485 cu protocol Modbus RTU.

Performanță de măsurare excelentă, design robust

Elementele senzorului de umiditate E+E utilizate în MOP301 se caracterizează prin stabilitate pe termen lung și rezistență la contaminare. Ele reprezintă baza pentru măsurarea foarte precisă și fiabilă a umidității și temperaturii.

Din punct de vedere mecanic, senzorul de imersie impresionează printr-o carcasă robustă din oțel inoxidabil cu protecție IP66, un cablu rezistent la ulei și un conector M12 supramoldoat. Acesta poate fi utilizat într-un interval de temperatură de la -40 la 120 °C și la o presiune de până la 20 bar.

Diferitele lungimi ale sondei și ale cablului, precum și designul subțire permit o instalare deosebit de flexibilă a MOP301. Cu ajutorul conexiunii practice cu șurub glisant, adâncimea de imersie poate fi reglată cu precizie și modificată dacă este necesar. Cu ajutorul unei supape cu bilă opționale, senzorul poate fi instalat și îndepărtat fără a întrerupe procesul și sub presiune.

Valori măsurate și interfețe

MOP301 furnizează conținutul de umiditate al uleiului ca valoare absolută sau relativă. Activitatea apei (aw) indică conținutul relativ de umiditate al unui ulei și descrie raportul dintre cantitatea reală și cantitatea maximă posibilă de apă dizolvată. Valoarea aw oferă informații despre cât de aproape este uleiul de punctul de saturație la o anumită temperatură.

Conținutul de apă (x) exprimă conținutul de umiditate în termeni absoluți. Se exprimă în ppm sau mg de apă / kg de ulei. MOP301 calculează conținutul de apă pe baza activității apei și a temperaturii măsurate. Parametrii specifici uleiului necesari pentru calcul pot fi preconfigurați din fabrică, scriși prin Modbus RTU sau stocați ulterior cu ajutorul software-ului de configurare a produsului PCS10.

Valorile măsurate sunt furnizate prin intermediul unei interfețe RS485 cu protocol Modbus RTU.

Extindere la o unitate de senzori

MOP301 este compatibil cu hub-ul de senzori Sigma 05 de la E+E Elektronik. Senzorul poate fi conectat la dispozitivul gazdă folosind principiul plug-and-play și astfel poate fi extins într-o unitate de senzori cu ieșiri analogice și afișaj opțional.

Mai multe știri

Cu un trio format din CDS201, HTS201 și TES201, specialistul austriac în senzori E+E Elektr...

Cu noul HTS801, E+E Elektronik lansează cel mai puternic senzor de umiditate și temperatură pentr...

Modul de detecție digitală pentru măsurarea rentabilă a umidității și temperaturii

Mod...

de la 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Sala 3, Stand F31 - F32

<...

Producătorul austriac de senzori E+E Elektronik își extinde portofoliul de elemente de detecție d...

Noul Humidity Calculator de la E+E Elektronik calculează toți parametrii relevanți legați de umiditate, precum și punctul de rouă sub presiune.