Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

Amortizoare industriale ACE: Adaptate pentru automatizare

O modalitate eficientă de disipare rapidă și fiabilă a energiilor distructive în procesele automatizate este utilizarea amortizoarelor mici și industriale. Curbele caracteristice liniare fac ca aceste componente hidraulice să fie superioare altor soluții de amortizare atunci când vine vorba de decelerarea rapidă, sigură și precisă a maselor în mișcare. Cheia succesului elementelor de amortizare deosebit de performante în utilizarea industrială este reprezentată de know-how-ul inginerilor de amortizoare, de tehnicile de simulare și de decenii de dezvoltări ulterioare în domeniul etanșării și al tehnologiei fluidelor.

Automatizarea a înregistrat recent progrese rapide datorită noilor dezvoltări în domeniul achiziției și prelucrării semnalelor electronice, precum și al comunicării datelor. De asemenea, datorită unei tehnologii de acționare mai puternice, companiile sunt capabile să extindă gradul de automatizare pentru serii mici și pentru producția de prototipuri și de piese unice. De exemplu, multe companii utilizează procese automatizate, dintre care unele implică mișcări foarte rapide cu forțe inerțiale foarte mari. Dar ce rost are cea mai bună tehnologie de acționare și de senzori dacă energia cinetică a maselor în mișcare este prea mare pentru a fi decelerata imediat de componentele electrice sau pneumatice? Și ce se întâmplă dacă sistemele și mașinile sunt paralizate de pene de curent sau de atacuri ale hackerilor în timp ce sunt în plină mișcare? Pentru aceste și alte cazuri, proiectanții folosesc componente hidraulice, cum ar fi amortizoarele industriale. Integrate în mesele rotative, de exemplu, acestea permit rate de producție ridicate prin decelerația precisă la fiecare ciclu. Pe brațele pivotante și pe sistemele de tip gantry, acestea frânează în mod fiabil mișcările liniare și susțin transportul rapid al componentelor critice din punct de vedere al timpului de la o stație de lucru la alta. ACE Stoßdämpfer GmbH a construit primele amortizoare industriale reglabile pentru producătorii de automobile în apropiere de Detroit, în SUA, în urmă cu aproape 60 de ani. În prezent, compania, cu sediul în Langenfeld, Germania, face parte din Grupul STABILUS și oferă nu numai amortizoare, ci și componente precum arcuri industriale cu gaz, frâne rotative, elemente de prindere și numeroase alte soluții, inclusiv cele pentru decuplarea vibrațiilor. Amortizoarele mici și industriale au rămas un domeniu de activitate central. Nu în ultimul rând pentru că know-how-ul unic a fost extins continuu de către inginerii de dezvoltare din SUA și Europa.

Seria MAGNUM: Cum devine un amortizor de catalog un produs unic, specific clientului

Un exemplu elocvent în acest sens este seria MAGNUM, care a fost dezvoltată continuu în ultimii 20 de ani. Concepută pentru cerințe ridicate și flexibilitate, aceasta constă din șase familii de amortizoare industriale reglabile și autoreglabile de dimensiuni medii, cu un total de 17 tipuri de bază diferite. Fiecare familie de produse acoperă o gamă diferită de cerințe. De exemplu, există amortizoare industriale speciale cu absorbție de energie deosebit de mare, design compact și reglare continuă, precum și modele pentru intervale de temperatură extrem de ridicate și scăzute.

Sunt disponibile din stoc și versiuni din oțel inoxidabil pentru reglementările speciale de igienă din industria alimentară sau tehnologia medicală. Aceste componente, care sunt considerate clasa de referință a amortizoarelor în rândul utilizatorilor, au un lucru în comun: decelerația lor este lină și constantă pe întreaga cursă. Acest lucru are ca rezultat o protecție maximă a întregii structuri și permite o deplasare mai rapidă a mașinilor și sistemelor. Un beneficiu suplimentar al decelerării ușoare a amortizoarelor hidraulice este funcționarea semnificativ mai silențioasă.

. Cheia acestor beneficii este tehnologia unică de amortizare, prima dintre ele fiind manșonul de presiune. Acesta asigură faptul că masa de impact pune în mișcare uleiul utilizat în el și, în cele din urmă, convertește energia cinetică în energie termică la o presiune hidraulică aproape constantă. Piața cere ca acest lucru să fie realizat într-un ritm din ce în ce mai alert, deoarece se așteaptă ca proiectele să devină mai eficiente și mai rapide. Pentru ca acest lucru să fie posibil în familia de produse standard MC33 până la MC64, cu dimensiunile de filet corespunzătoare M33x1,5 până la M64x2, inginerii de la ACE modifică, printre altele, alezajele clapetei în așa fel încât uleiul utilizat să ajungă în spatele pistonului și în rezervorul de compensare în cel mai scurt timp posibil. Pe lângă astfel de optimizări ale alezajelor și alezajelor pentru refluxul de ulei, scurtarea cursei joacă, de asemenea, un rol decisiv în creșterea frecvenței ciclurilor. De exemplu, modificările permit companiei din Langenfeld să crească și mai mult valorile deja bune în ceea ce privește absorbția de energie pe cursă pentru modelele individuale de la 170 Nm la 6.780 Nm și vitezele de impact de la 0,02 la 5 m/s pe secundă. În mod specific, au fost realizate aplicații specifice clienților cu viteze de impact de 30 m/s și absorbții de energie crescute cu până la 250%. Datorită know-how-ului ACE și a designului specific de înaltă calitate al elementelor mașinii, aceste creșteri pot fi realizate nu numai cu amortizoarele MAGNUM, ci și cu amortizoare mici și amortizoare de siguranță de la ACE. Astfel de salturi de performanță sunt apoi puse în aplicare în fiecare caz în parte, în funcție de specificul clientului și în strânsă coordonare cu partenerii de aplicații respectivi.

Sistem modular care include tehnici de simulare unice

Pentru a satisface în mod optim cerințele individuale, ACE se bazează pe software-ul de simulare, pe lângă experiența și cunoștințele de zeci de ani ale inginerilor săi. Acest lucru permite echipei de cercetare și dezvoltare din Renania să simuleze și să modifice o multitudine de parametri. Diverse valori și grafice, cum ar fi curbele de decelerare, curbele timp-deplasare sau curbele forță de sprijin-deplasare, sunt puse la dispoziția clienților în plus față de oferta individuală. Pe lângă proprietățile amortizoarelor și comportamentul lor de decelerare, în simulări sunt incluse și alte componente relevante ale proiectului. În primul rând, acestea includ acționările utilizate, care generează energia care trebuie disipată în cursul ulterior. În al doilea rând, sunt examinate în detaliu condițiile de funcționare. Pentru aplicațiile în condiții extreme în afara intervalului standard de temperatură de -12 °C până la 66 °C, ACE oferă, prin urmare, diferite uleiuri și garnituri care pot fi proiectate pentru 150 °C în intervalul superior și -50 °C în intervalul inferior. Pentru industria alimentară, pot fi oferite și variante compatibile cu camerele curate, cu ulei alimentar și aprobare NSFH1, care pot fi simulate în prealabil. Variantele protejate împotriva coroziunii din oțel inoxidabil fac posibilă utilizarea în medii deosebit de agresive sau în zone în care aspectul vizual este, de asemenea, important. Accesoriile speciale completează gama de aplicații posibile. De exemplu, pretensionarea bolțurilor

permite impacturi până la un unghi de 25 de grade fără efecte negative asupra tehnologiei de etanșare și a duratei de viață a amortizoarelor. Acest lucru poate fi, de asemenea, calculat cu precizie în avans și, astfel, succesul măsurii poate fi prevăzut. Același lucru este valabil și pentru utilizarea capetelor din PU pentru o protecție suplimentară împotriva zgomotului.

Datorită acestui sistem modular unic, în combinație cu know-how-ul ingineresc și software-ul de simulare, ACE poate asigura cel mai înalt grad posibil de individualitate în automatizare cu fiecare proiect și transformă amortizoarele industriale standard de înaltă calitate în soluții personalizate la cererea clientului.

Mai multe știri

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

22.12.2023 01:05

Amortizoare de siguranță
Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune
Când vine vorba de tehnologia de amortizare industrială, ACE este unul dintre primele porturi de apel pentru majoritatea inginerilor și proiectanților din întreaga lume. Indiferent de solicitările pe care experții le au în aceste zile, ACE le răspunde întotdeauna rapid, fie online, fie prin contact personal la fața locului.

Există mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește proiectarea scaunelor cu rotile. Acest lu...