Catalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Bolț de blocare cu pârghie excentrică de la KIPP

Practic și ergonomic

HEINRICH KIPP WERK prezintă o altă noutate din grupul de produse de șuruburi de blocare: Acum sunt lansate pe piață modele în care dezactivarea zăvorului este realizată cu ajutorul unei pârghii excentrice. Atunci când utilizatorul deplasează maneta excentrică dincolo de punctul mort al excentricului, zăvorul se dezactivează. Avantajele sunt designul ergonomic, construcția plană, rezistența la temperaturi ridicate, precum și reglarea rapidă.

Pivoții de blocare se numără printre componentele de proiectare standardizate care permit reglarea rapidă a componentelor mobile ale mașinilor. În cele mai multe cazuri, un știft este scos din omologul său prin tragerea butonului sau inelului de tragere pentru a aduce piesele mașinii în poziția corespunzătoare și apoi a le fixa din nou acolo. Cu noile știfturi de blocare, acest proces are loc prin intermediul pârghiei excentrice. Un avantaj major este faptul că știftul de blocare rămâne dezactivat atunci când maneta mânerului este deplasată dincolo de punctul mort al excentricului. Acest lucru rezolvă problemele atunci când mai mulți bolțuri de blocare sunt fixați pe o carcasă, care nu poate fi atinsă manual de o singură persoană în același timp. Operatorul poate elibera cu ușurință câte un bolț la un moment dat, fără a fi nevoit să țină toate mânerele în poziție extinsă. Această funcție se regăsește altfel doar la bolțurile de blocare cu o canelură de decuplare, dar unde mânerul trebuie să fie rotit în poziția trasă - procesul durează, prin urmare, mai mult. Produsele cu manete excentrice, pe de altă parte, sunt potrivite pentru o ajustare rapidă și comodă.

Un alt punct în plus este forma ergonomică a mânerului excentric, care permite o manevrare ușoară cu puțin efort. Pârghiile cu mâner sunt disponibile atât în negru, cât și în roșu trafic și sunt fabricate din plastic armat cu fibră de sticlă. Acest plastic este rezistent la temperaturi ridicate și permite temperaturi de utilizare continuă de aprox. 160 °C și temperaturi de utilizare pe termen scurt de max. 250 °C. În ceea ce privește manșoanele filetate și știfturile de blocare, utilizatorul poate alege între versiunile din oțel și din oțel inoxidabil.

Toate manșoanele filetate sunt disponibile cu filet fin și în 4 dimensiuni (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Mânerele excentrice pot fi rotite la 360° și sunt semnificativ mai plate decât mânerele tip ciupercă sau T atunci când nu sunt utilizate. Acest lucru permite, de asemenea, montarea încastrată a produselor, evitând astfel contururile care interferează.

Mai multe știri

Siguranța întâlnește designul
Pentru ca numai ceea ce trebuie să fie înăuntru să fie înăuntru
Ghidarea greutăților mari cu ușurință și în siguranță
Noțiuni de bază și perspective în format #kippresso
Când igiena este în centrul atenției